Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Δύο Ελβετοί μεταξύ των νεκρών από την επίθεση τζιχαντιστών – Στους 29 οι νεκροί – Βίντεο

Δύο Ελβετοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών στις επιθέσεις που διενεργήθηκαν σε ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 30 εκείνος των τραυματιών από τις επιθέσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της Μπουρκίνα Φάσο, Σιμόν Καμπαορέ, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα πτώματα τριών τζιχαντιστών έχουν ταυτοποιηθεί, όλοι άνδρες, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δράστες ήταν “πολύ νέοι” όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

“Αυτοί που τους είδαν εκτιμούν πως ήταν πολύ νέοι, ο μεγαλύτερος δεν πρέπει να ήταν πάνω από 26 ετών”, είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως έφθασαν με οχήματα που έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας του Νίγηρα.
Εξάλλου, “176 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι περισσότεροι αναχώρησαν μετά την κατάθεση που έδωσαν στην αστυνομία”, διευκρίνισε ο Σιμόν Κομπαορέ. 

  

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όλες οι θεωρίες για το πώς η Μοσάντ εντόπισε τον Χαμενεΐ – Εμφυτεύματα δοντιών, χακάρισμα app προσευχής και κάμερα στο δαχτυλίδι του
Το Ισραήλ χάκαρε όλες τις κάμερες κυκλοφορίας της Τεχεράνης, σύμφωνα με τους Financial Times -Εξετάζεται ακόμα και κατάσκοπος μέσα στους Φρουρούς της Επανάστασης
Ο Αλί Χαμενεΐ
Στην Κύπρο ο ΥΠΑΜ της Βρετανίας, Τζον Χίλι: «Η φιλία των δύο χωρών παραμένει σταθερή απέναντι στις απειλές του Ιράν»
Αντιδράσεις στο Λονδίνο για την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ - Τον κατηγορούν για καθυστέρηση στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων στις στρατιωτικές βάσεις της Κύπρου
Αριστερά ο Βρετανός ΥΠΑΜ, Τζον Χίλι, δεξιά ο Κύπριος ΥΠΑΜ, Βασίλης Παλμάς
Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»
FILE - A Patriot missile mobile launcher is displayed outside the Fort Sill Army Post near Lawton, Okla., on March 21, 2023. (AP Photo/Sean Murphy, File) 45