Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μύλος με το νέο αεροδρόμιο στο Βερολίνο! Κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει

Μύλος με το νέο αεροδρόμιο στο Βερολίνο! Κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει
photo epa

Για μια ακόμη φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Βερολίνο.

Και αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει ο γερμανικός τύπος παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα που δεν αποκλείεται να δώσουν στο αεροδρόμιο ακόμη μια αναβολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τagesspiegel», η οποία έχει στην διάθεσή της εσωτερική έκθεση του ελεγκτή ποιότητας TÜV, στο αεροδρόμιο, το οποίο έπειτα από διαδοχικές αναβολές από το 2012 επρόκειτο να λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2020, διαπιστώνονται διαρκώς νέα προβλήματα τα οποία καθιστούν εξαιρετικά απίθανη την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ με πληροφορίες από τη Bild υπάρχει κίνδυνος να τεθεί “οριστικά νοκ άουτ”, κάτι πάντως που διαψεύδει η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Αυτή η πηγή αναφέρει πως το νέο αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Σύμφωνα πάντως με το 61 σελίδων έγγραφο της TÜV, κάποια τμήματα τοίχων θα πρέπει ακόμη και να κατεδαφιστούν προκειμένου να διορθωθούν προβλήματα που έχουν σχέση με τα καλώδια και την πυρασφάλεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις