Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Μυστηριώδης θάνατος επιχειρηματία

Μυστηριώδης θάνατος επιχειρηματία

Ένας Ρώσος επιχειρηματίας που βοηθούσε τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές να αποκαλύψουν ένα πανίσχυρο συνδικάτο εγκληματιών άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, έξω από την έπαυλή του στη Βρετανία.

Ο Αλεξάντερ Περεπιλίσνι, 44 ετών, αναζήτησε καταφύγιο στη Βρετανία πριν από τρία χρόνια και έκτοτε συνέδραμε τις ελβετικές αρχές στις έρευνές που έκαναν για την εξάρθρωση ενός ρωσικού δικτύου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η έπαυλη έξω από την οποία βρέθηκε το πτώμα του

Σύμφωνα με συνεργάτες του και με πληροφορίες που μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Περεπιλίσνι παρείχε στοιχεία σε βάρος διεφθαρμένων αξιωματούχων. Είχε επίσης δώσει πληροφορίες για άτομα που συνδέονταν με το θάνατο, το 2009, του δικηγόρου και πολέμιου της διαφθοράς Σεργκέι Μαγκνίτσκι. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε διεθνή σάλο και αποτέλεσε την αφορμή για την προώθηση στις ΗΠΑ ενός νόμου περί καταπολέμησης της ρωσικής διαφθοράς.

Ο Περεπιλίσνι, που ήταν Ρώσος υπήκοος, κατέρρευσε και πέθανε αιφνιδιαστικά έξω από το σπίτι του, σε μια περιοχή με πολυτελείς επαύλεις στην κομητεία του Σάρεϊ, στις 10 Νοεμβρίου. Η υπόθεση όμως ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα για πρώτη φορά.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόσωπο που συνδέεται με κάποιον τρόπο με την υπόθεση Μαγκνίτσκι και πεθαίνει κάτω από “περίεργες” συνθήκες.

Μία εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας είπε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το θάνατό του ως “ανεξήγητο”. Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε δεν εξήχθησαν συγκεκριμένα συμπεράσματα και για αυτό θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στη σορό του. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Περεπιλίσνι φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση μέχρι που κατέρρευσε, το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου, στο Σεντ Τζόρτζις Χιλ όπου νοίκιαζε μια έπαυλη έναντι του ποσού των 12.500 λιρών το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκεφάλισε την ξαδέρφη του γιατί δεν ήθελε να τον παντρευτεί!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε