Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας – Η Ρωσία καλεί σε κατάπαυση πυρός

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας – Η Ρωσία καλεί σε κατάπαυση πυρός

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν να ανακοινώνει ότι τα στρατιωτικά μέτρα που εφαρμόζει στην περιοχή συνεχίζονται με επιτυχία.

“Θέσεις μάχης, στρατιωτικά οχήματα, θέσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικών πυραύλων, σταθμοί ράδιο-ηλεκτρονικών παρεμβολών, αλλά και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκε σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, έχουν αδρανοποιηθεί”, αναφέρει το Αζερμπαϊτζάν για τη νέα πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την ίδια ώρα η Ρωσία κάλεσε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν την αιματοχυσία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να επιστρέψουν στην εφαρμογή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

«Σε ό,τι αφορά τη ραγδαία κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προτρέπουμε τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν αμέσως την αιματοχυσία, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αποτρέψουν τις απώλειες αμάχων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram.

Χθες Τρίτη, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στον διαφιλονικούμενο θύλακα, ο οποίος κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου με τη γειτονική Αρμενία.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί και 138 οι τραυματίες, οι 29 εκ των οποίων είναι άμαχοι, από τις εχθροπραξίες που έχουν ξεσπάσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από την επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμένιων αυτονομιστών.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι κατέλαβε περισσότερες από 60 θέσεις των αυτονομιστών Αρμενίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις