Κόσμος

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τρεις άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Τρεις κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης του Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τους βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Το Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τις πληροφορίες ότι βομβάρδισε το Στεπανακέρτ ωστόσο δύο ανεξάρτητοι παρατηρητές είπαν ότι οι μάχες φαίνεται να οδηγούνται βαθύτερα εντός του εδάφους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς οι Αζέροι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των δύο μεγαλύτερων πόλεων του θύλακα.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, ενδεχομένως και πολλοί περισσότεροι, έχουν σκοτωθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Υπηρεσία Επειγόντων και Διάσωσης ανέφερε ότι τέθηκαν στο στόχαστρο κατοικίες και δημόσιες υποδομές στο Στεπανακέρτ. Τα τρία άτομα που σκοτώθηκαν βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτήν την πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές. Τρεις πηγές που εργάζονται στην πόλη έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Στεπανακέρτ (ή Χανκέντι, όπως αποκαλείται από τους Αζέρους) αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Βομβαρδίστηκε επίσης η πόλη Σουσί (ή Σούσα, όπως την αποκαλούν οι Αζέροι), που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιότερα και πολλά κτίρια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα πάντα με την Υπηρεσία Επειγόντων. Η Σούσα είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» τους ισχυρισμούς ότι βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές. Αντιθέτως, το Μπακού κατηγορεί τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν αζέρικες πόλεις, όπως τις Τερτέρ, Μπάρντα και Γκάντζα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Οι Χούθι επιτέθηκαν με πυραύλους στο Ισραήλ – Εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ, το Ιράν έπληξε Ομάν και ΗΑΕ
Το Ισραήλ καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση και από τα εδάφη της Υεμένης - Νεκρός και τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικές επιθέσεις - Επιμένει ο Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
REUTERS