Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα μπλεξίματα για Μπερλουσκόνι – Κατηγορείται για δικαστική διαφθορά

Μπερλουσκόνι
photo intime

Δικαστικές περιπέτειες και πάλι για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς η εισαγγελία της Ρώμης διέταξε νέες έρευνες μετην κατηγορία της δικαστικής διαφθοράς.

Η έρευνα αφορά ορισμένες ευνοϊκές αποφάσεις του Συμβουλίου του Κράτους για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που σύμφωνα με τους δικαστές δεν αποκλείεται να έχουν χειραγωγηθεί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έρευνα αφορά την απόφαση της 3ης Μαρτίου του 2016, η οποία ακύρωνε την υποχρέωση του Μπερλουσκόνι να παραχωρήσει το επιπλέον 9,99% των μετοχών του στην τράπεζα Mediolanum, βάσει ετυμηγορίας που επέβαλε την πώληση του 20% των μετοχών του λόγω πολιτικού ασυμβίβαστου.

Και αυτό βάση του δεδομένου πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν απολάμβανε των βουλευτικών προνομίων εξαιτίας της τελεσίδικης καταδίκης του για φορολογική απάτη σχετικά με τον οπτικοακουστικό του όμιλο Mediaset.

Στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας, που έχει ξεκινήσει από τις περασμένες εβδομάδες, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συλλήψεις, ακόμη και δικαστικών.

Εκτός του Μπερλουσκόνι στον κατάλογο των κατηγορούμενων φιγουράρουν άλλα τρία ονόματα. Ενός δικαστή, ενός δικηγόρου και ενώ πρώην ανώτατου λειτουργού της κυβέρνησης, στην κατοικία του οποίου οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες 250.000 ευρώ κι αντίγραφα αποφάσεων του Συμβουλίου του Κράτους, μεταξύ αυτών και της επίμαχης ετυμηγορίας για την Μediolanum.

Πάντως ο συνήγορος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τον πρώην πρωθυπουργό καθώς η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο.

Πηγή: Ηuffingtonpost.it, La Repubblica, Il Corriere della Sera

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις