Κόσμος

Νέα προτροπή Ερντογάν στους Τούρκους της Γερμανίας: Δώστε “σφαλιάρα” στα μεγάλα κόμματα

Για ακόμα μια φορά ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να δώσουν ένα «χαστούκι» στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και στους "Πράσινους". Επανέλαβε έτσι μια παρότρυνση που έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.

Kατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τα κόμματα «που είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Να είστε με εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι με την Τουρκία. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μικρά κόμματα, δώστε τους την ψήφο σας. Θα αποκτήσουν αργότερα μεγαλύτερη σημασία» επισήμανε.[read4more]

«Κατά τη γνώμη μου, σε εκείνους που επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία αξίζει ένα χαστούκι σε αυτές τις εκλογές» υπογράμμισε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρινίσει υπέρ ποιων κομμάτων καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τις επικρίσεις της γερμανικής ηγεσίας:

«Και τι λένε τώρα; Αυτοί λένε “παρεμβαίνει στη δημοκρατία μας”. Όμως το μοναδικό πράγμα που εμείς λέμε είναι ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας στις κάλπες. Αυτό είναι όλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1