Κόσμος

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο! Περίπου 250 μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Περίπου 250 μετανάστες θεωρείται βέβαιο ότι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο στα ναυάγια δυο φουσκωτών πλοιαρίων που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από μια ΜΚΟ, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της απόψε.

Η Λάουρα Λανουτσά, εκπρόσωπος της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Pro-Activa Open Arms, διευκρίνισε ότι μέλη της οργάνωσής της ανέσυραν πέντε ανθρώπινες σορούς που επέπλεαν κοντά στα φουσκωτά, περίπου 24 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης, και πρόσθεσε πως γενικά σε αυτού του είδους τις βάρκες επιβιβάζονται 120 ως 140 άνθρωποι.
«Θεωρούμε ότι η μόνη εξήγηση (για τα ναυάγια αυτά) είναι ότι τα φουσκωτά ήταν γεμάτα κόσμο», δήλωσε η Λανουτσά στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν έχουμε δει ποτέ κάποιο από αυτά τα πλεούμενα να μην είναι ασφυκτικά γεμάτο», πρόσθεσε.
Η Λανουτσά ανέφερε ότι οι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκαν σε πολίτες κρατών της Αφρικής, ηλικίας 16 ως 25 χρονών. Πνίγηκαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 24 ώρες πριν από την ανακάλυψή τους, σήμερα το πρωί, βόρεια της Σαμπράτας, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα λιβυκά λιμάνια.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου της RAI που ασχολείται με θέματα διαφθοράς - Έκρηξη και στο ΙΧ της κόρης του
Η εκπομπή του έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με υποθέσεις διαφθοράς, με το οργανωμένο έγκλημα και με παράνομες εργολαβίες και ο Σιγκφρίντο Ρανούτσι είχε δεχθεί πολλές φορές απειλές κατά της ζωής του
Αστυνομία στην Ιταλία
2
Βοήθεια από την Τουρκία στη Γάζα για την ανάκτηση των σορών - Ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς μετά τις εκτελέσεις
Η Χαμάς επανέλαβε τη «δέσμευσή της» για την «εφαρμογή» της συμφωνίας κατάπαυσης που κλείστηκε σε έμμεσες διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο και να «επιστρέψει όλα τα εναπομείναντα λείψανα» ομήρων
Λωρίδα της Γάζας 1