Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Ακόμη μια δίωξη για τρομοκρατική ενέργεια στον μακελάρη του Κράιστσερτς

Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι άσκησε και πάλι δίωξη εναντίον του Μπρέντον Τάραντ, του δράστη του μακελειού εναντίον δύο τεμενών στο Κράιστσερτς.

Η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, καθώς μεταδόθηκε μέσω του Facebook live με τον Τάραντ να ανοίγει πυρ εναντίον των πιστών που προσεύχονταν σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς με αποτέλεσμα να σκοτώσει 51 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες ακόμη.

Η σημερινή δίωξη έγινε βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. «Η δίωξη αυτή θα αναφέρει ότι στις 15 Μαρτίου 2019 στο Κράιστσερτς διαπράχθηκε τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της αστυνομίας Μάικ Μπους.

Εξάλλου έχει ασκηθεί μία ακόμη δίωξη για ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον του Τάραντ, κάτι που σημαίνει ότι ο ακροδεξιός μακελάρης αντιμετωπίζει συνολικά 51 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και 40 για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο δικηγόρος του Τάραντ προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει την εξέλιξη. Ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς πρόκειται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου στις 14 Ιουνίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 5
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7