Κόσμος

Νέες απεργίες στην Γαλλία – Μπλόκαραν αγωγούς με καύσιμα

Ο αγωγός που εφοδιάζει με καύσιμα τα αεροδρόμια του Παρισιού σταμάτησε να λειτουργεί. Το συνδικάτο των οδηγών φορτηγών καλεί τα μέλη του σε κινητοποιήσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο αγωγός που προμηθεύει με καύσιμα τα αεροδρόμια του Παρισιού σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα το πρωί ελλείψει πετρελαϊκών προϊόντων, ανακοίνωσε η εταιρεία Trapil που διαχειρίζεται τον αγωγό, καθώς απεργοί αποκλείουν διυλιστήρια διαμαρτυρόμενοι για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού.
 
“Το αεροδρόμιο του Ορλί έχει αποθέματα 17 ημερών και του Ρουασί έχει αποθέματα τουλάχιστον για μέχρι το τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου”, διευκρίνισε μία εκπρόσωπος της Trapil.
 
Ο αγωγός δεν λειτουργεί επειδή δεν τροφοδοτείται πλέον από το διυλιστήριο του Γκρανπουί, κοντά στο Παρίσι, εξήγησε η εκπρόσωπος.
 
Το διυλιστήριο αυτό, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε απεργία εδώ και αρκετές ημέρες, πρόκειται να σταματήσει εντελώς τη λειτουργία του σήμερα, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT.
 
Σήμερα το πρωί, μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπήκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια σε πέντε αποθήκες καυσίμων που είχαν αποκλειστεί από απεργούς.
 
Τουλάχιστον άλλες έξι αποθήκες εξακολουθούσαν σήμερα να είναι αποκλεισμένες, κυρίως στη βορειοδυτική Γαλλία. Οι αποκλεισμοί αυτοί έχουν γίνει το κύριο μέσο πίεσης στο πλαίσιο της σύγκρουσης για τις συντάξεις.
 
Στο μεταξύ, το κύριο συνδικάτων των γάλλων οδηγών φορτηγών κάλεσε σήμερα τα μέλη του να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων.
 
Αξιωματούχος του συνδικάτου CFDT δήλωσε πως η έκκληση για απεργία εγκρίθηκε σε συνέλευση αργά χθες το βράδυ. Η κινητοποίηση θα αρχίσει αμέσως, πρόσθεσε.
 
Οι διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι μπορούν να αποκλείουν μεγάλες οδικές αρτηρίες και προσβάσεις σε σημαντικούς χώρους όπως αποθήκες τροφίμων, έχουν παραλύσει στο παρελθόν την υποδομή της Γαλλίας και έχουν υποχρεώσει κυβερνήσεις να πάρουν πίσω μη δημοφιλή μέτρα.
 
“Πρέπει να βγουν και να κάνουν κάτι οι άνθρωποι αυτοί που μπορούν να κάνουν την κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν θα δεχθούμε το οτιδήποτε”, δήλωσε ο Μαξίμ Ντιμόν, γενικός γραμματέας της οργάνωσης οδηγών φορτηγών στο CFDT.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ciao Kate»: Ντελίριο για την Κέιτ Μίντλετον στην Ιταλία – Ανθοδέσμες και πανό στο πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό μετά από 3 χρόνια
Η ατμόσφαιρα στο Ρέτζιο Εμίλια θυμίζει κλασική βασιλική περιοδεία, με ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεκάδες δημοσιογράφους και ενθουσιώδη πλήθη να περιμένουν την άφιξή της - Φωτογραφίες και βίντεο
Πανό για την Κέιτ Μίντλετον
Συναγερμός στη Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 1.700 άτομα στο Μπορντό μετά από ύποπτο θάνατο επιβάτη
Οι αρχικές εξετάσεις έχουν αποκλείσει την παρουσία νοροϊού - Περίπου 50 επιβάτες εμφάνισαν συμπτώματα αλλά εξετάζεται και το σενάριο της γαστρεντερίτιδας
Κρουαζιερόπλοιο της Ambassador Cruise Line
Ανανεώθηκε πριν 17 λεπτά
30
Κυπριακό: Ανοικτό το ενδεχόμενο σχεδίου πριν κλείσει το 2026 – «Το κλειδί είναι στην Τουρκία» λέει ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει «πράσινο φως» για ουσιαστικές συζητήσεις, με φόντο τις επαφές Γκουτέρες – Ερντογάν και τη νέα άτυπη πολυμερή διάσκεψη
Νίκος Χριστοδουλίδης