Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο “άλμα” και 1.894 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ! “Βλέπουν” 147.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο

Νέο “άλμα” και 1.894 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ! “Βλέπουν” 147.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο

Οι όποιες αχτίδες αισιοδοξίας είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες δυο μέρες από τον μειωμένο απολογισμό των θανάτων από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, εξανεμίστηκαν μέσα σε μια μέρα. Μια μέρα κατά την οποία η λίστα του θανάτου μεγάλωσε κατά σχεδόν 1.900 ονόματα! Νέες δραματικές προβλέψεις από τους ειδικούς.

Ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου στις ΗΠΑ είναι τραγικός. 1.894 άνθρωποι έχασαν μέσα σε μια μέρα τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενώ τις δυο τελευταίες μέρες ο αριθμός των νεκρών δεν είχε ξεπεράσει τους 900 (κάθε μέρα).

Click4more «Καμπανάκι» από Φάουτσι: «Πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις μιας πρόωρης επανεκκίνησης στις ΗΠΑ»

Οι δυο τελευταίες μέρες, με τον ημερήσιο απολογισμό των θανάτων να είναι κάτω των 1.000, ήταν οι πρώτες από τις αρχές Απριλίου, κάτι που δημιούργησε ελπίδες πως ίσως η κατάσταση να βαίνει ελεγχόμενη. Ελπίδες που φαίνεται να διαψεύδονται.

Πλέον, οι νεκροί από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ είναι 82.246. Η χώρα, πέραν του υψηλότερου αριθμού νεκρών, καταγράφει και τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (σχεδόν 1,37 εκατ.) σε απόλυτες τιμές.

 Click4more Από… απόσταση Πενς – Τραμπ λόγω κορονοϊού

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας, ο μέσος όρων 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης υποδεικνύει πως ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου.

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κρύβει την ανυπομονησία του να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς η αμερικανική οικονομία, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε χθες Τρίτη εναντίον των «πολύ σοβαρών» δυνητικών συνεπειών της βιαστικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

«Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά η σωστή κατεύθυνση επ’ ουδενί σημαίνει ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο αυτής της επιδημίας», τόνισε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι κατά τη διάρκεια ακρόασής του μέσω βιντεοδιάσκεψης ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

Αναθεωρούν τις… “μαύρες” προβλέψεις

Την ώρα που η λίστα του θανάτου στις ΗΠΑ αυξάνεται, οι ειδικοί αναθεωρούν προς το χειρότερο τις προβλέψεις τους για τους θανάτους που θα προκαλέσει στη χώρα ο κορονοϊός.

Πλέον, όπως ανακοίνωσαν, περιμένουν 147.000 θανάτους ως τις αρχές Αυγούστου ή 10.000 περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα, εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναθεωρήθηκε εξαιτίας μεταβολών που καταγράφονται ως προς τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη μεγαλύτερη ελευθερία της κίνησης των πολιτών και τη χαλάρωση των πολιτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης, εξήγησαν οι ερευνητές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις