Κόσμος

Νέο Μεξικό: Αστυνομικοί πήγαν σε λάθος σπίτι και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη

Σε λάθος σπίτι πήγαν να μπουν αστυνομικοί στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, οι οποίοι μάλιστα σκότωσαν και τον ιδιοκτήτη.

Όλα έγιναν το βράδυ της 5ης Απριλίου, όταν οι αστυνομικοί στο Νέο Μεξικό έλαβαν σήμα για κλήση που αφορούσε το σπίτι με αριθμό 5308 της λεωφόρου Βάλι Βιου. Ωστόσο έκαναν λάθος και χτύπησαν επανειλημμένα την πόρτα της κατοικίας με αριθμό 5305, φωνάζοντας «αστυνομία!».

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες που φόραγαν, ο Ρόμπερτ Ντότσον, 52 ετών, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, πήγε εντέλει να τους ανοίξει, ρατώντας πιστόλι στο χέρι. Του φώναξαν να ρίξει το όπλο και να σηκώσει ψηλά τα χέρια και μετά τον πυροβόλησαν Ο άνδρας εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Κατόπιν η σύζυγός του, επίσης οπλισμένη με πιστόλι, ούρλιαξε «ω θεέ μου» κι άνοιξε πυρ εναντίον τους – ανταπέδωσαν τα πυρά, προτού η γυναίκα συνειδητοποιήσει πως ήταν αστυνομικοί και κατεβάσει το όπλο, χωρίς να τραυματιστεί ούτε εκείνη ούτε οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία τόνισε πως δεν είναι σε θέση να εξηγήσει γιατί τα μέλη της πήγαν σε λάθος σπίτι, παρότι είχαν υπάρξει επανειλημμένα επικοινωνίες με το κέντρο. Με βάση τα βίντεο από τις κάμερες που φόραγαν, συνειδητοποίησαν πως δεν βρίσκονταν εκεί όπου έπρεπε μερικές στιγμές προτού ανοίξει η πόρτα. Τα ονόματα των αστυνομικών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Στιβ Χέμπι υπογράμμισε πως η υπηρεσία έχει συναίσθηση της βαρύτητας του επεισοδίου. «Ως αρχηγός της αστυνομίας, θέλω να πω πως είμαι συντετριμμένος για την απίστευτα τραγική κατάληξη της υπόθεσης», τόνισε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο μελετών Pew Research Center, περίπου το 40% των αμερικανικών νοικοκυριών κατέχει όπλο ή όπλα.

Την περασμένη χρονιά, καταγράφηκαν κάπου 44.000 θάνατοι αποδιδόμενοι σε όπλα στις ΗΠΑ. Οι μισοί ήταν φόνοι, δυστυχήματα ή περιπτώσεις νόμιμης άμυνας, οι άλλοι μισοί αυτοκτονίες, σύμφωνα με τους αριθμούς του εξειδικευμένου ιστότοπου Gun Violence Archive.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καμπανάκι από Τούρκο ιστορικό για την Αγία Σοφία μετά τις εικόνες με γερανούς και φορτηγά – «Κινδυνεύει να καταρρεύσει, δεν μπορεί να αντέξει αυτό το φορτίο»
«Δεν καταλαβαίνουν την αρχιτεκτονική. Όχι φορτηγό ή ένας γερανός, αλλά δεν μπορεί να μπει εκεί ούτε αυτοκίνητο» είπε ο πασίγνωστος Τούρκος ιστορικός Ιλμπέρ Ορταϊλί
Φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία
Φονικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: 33 νεκροί, μεταφορά ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση από νοσοκομείο
Πλημμύρες έπληξαν εννέα επαρχίες της Ταϊλάνδης και οκτώ κρατίδια στη γειτονική Μαλαισία για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αναγκάζοντας τις δύο χώρες να απομακρύνουν από τα σπίτια τους σχεδόν 45.000 ανθρώπους
Μεγάλες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη
Τουλάχιστον 4 νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι από τη φωτιά σε ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ - Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο
Πυροσβέστης ανάμεσα στους νεκρούς - Η φωτιά έχει ξεσπάσει στο συγκρότημα Wang Fuk Court που αποτελείται από οκτώ κτίρια και διαθέτει σχεδόν 2.000 διαμερίσματα - Αρκετά γειτονικά κτίρια έχουν εξωτερική σκαλωσιά από μπαμπού
Φλέγονται ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ
Ανανεώθηκε πριν 20 λεπτά
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι ο Γουίτκοφ θα συναντηθεί με τον Πούτιν – Επιχείρηση «εκρωσοποίησης» στις κατακτημένες περιοχές της Ουκρανίας
Ο Ουσάκοφ δήλωσε πως εκτός από τον Γουίτκοφ, «αριθμός άλλων αντιπροσώπων της (αμερικανικής) κυβέρνησης που ασχολούνται με τις ουκρανικές υποθέσεις» θα έρθει επίσης στη Μόσχα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Σοκάρει η ομολογία 28χρονου στις ΗΠΑ: «Σκότωσα την σύζυγό μου, βίασα τη σορό της και την ξαναέθαψα – Είμαι τέρας»
Ο Ζαρμπάμπ Αλί προσπάθησε στη δίκη να επιρρίψει τις ευθύνες στην 25χρονη λέγοντας «αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγω. Ήθελα να πεθάνει. Ήμουν θυμωμένος που δεν με άφηνε να προχωρήσω»
Ο 28χρονος Ζαρμπάμπ Αλί