Κόσμος

Νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Λιβύη – Φόβοι για 40 νεκρούς

Περίπου 40 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι πως έχασαν τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι στα ανοικτά της ακτής της Λιβύης, στο τελευταίο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη, ενώ περίπου 60 άνθρωποι έχουν πιθανόν διασωθεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Τσάρλι Γιάξλεϊ.

«Φρικτές ειδήσεις έρχονται ότι μπορεί να έχουν χαθεί πολλές ζωές σε ναυάγιο στα ανοικτά της ακτής της Λιβύης», έγραψε ο Γιάξλεϊ στο Twitter προσθέτοντας πως οι λεπτομέρειες είναι ακόμη ασαφείς.

«Περίπου 60 άνθρωποι διασώθηκαν και επιστρέφουν στην ακτή. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι μπορεί να είναι νεκροί ή αγνοούμενοι».

Μη αξιόπλοα σκάφη υπερφορτωμένα με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη ναυαγούν τακτικά στα ανοικτά της Λιβύης. Την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι και ένα σκάφος με περίπου 250 ανθρώπους ναυάγησε τον περασμένο μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα: «Η μητέρα μου σας είχε ερωτευτεί» – Τα αστεία του προέδρου και η αναφορά στους γονείς του
Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα στις ΗΠΑ, είναι γεγονός με τον Ντόναλντ Τραμπ και...
Βασιλιάς Κάρολος και Ντόναλντ Τραμπ
Η Disney ρίχνει τον μπαλάκι στον CEO της για τον Τζίμι Κίμελ: «Εκείνος θα αποφασίσει αν θα απολυθεί»
«Έχουμε έναν εξαιρετικό νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Τζος Ντ'Αμάρο, είναι παγκόσμιας κλάσης, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί στις περιστάσεις και θα κάνει το σωστό», δήλωσε ο πρόεδρος της Disney, Τζέιμς Γκόρμαν - Ο Τραμπ έχει ζητήσει την απόλυση του Τζίμι Κίμελ από το ABC
Ο Τζος Ντ'Αμάρο