Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέος… τσαμπουκάς Ερντογάν! Απειλεί να στείλει στην Ευρώπη 5,5 εκατ. πρόσφυγες!

Ερντογάν

Μήνυμα δεν… ελήφθη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Ευρώπης από τον Τούρκο πρόεδρο.
Απείλησε να στείλει πάνω από πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες στη Δύση.
«Με απειλές και τσαμπουκάδες» δεν μπορεί να γίνει συζήτηση είχε διαμηνύσει από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να σταματήσει τις απειλές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τα σχεδιά του και προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει δεν πρόκειται να… σταματήσει πουθενά. Για τρίτη φορά τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε ευθέως Ελλάδα και Ευρώπη λέγοντας πως θα στείλει 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες!

Η νέα του απειλή, η δεύτερη σε ένα 24ωρο, έρχεται λίγη ώρα μετά το σαφές μήνυμα που έστειλε στη γείτονα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον κάλεσε να σταματήσει την τακτική των απειλών και των… τσαμπουκάδων!

Μιλώντας στην πόλη της Μαλάτιας το βράδυ της Κυριακής (08.09.2019), όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Ευρώπη με 5,5 εκατ. πρόσφυγες!

Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ“, είπε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στην περιοχή για να εγκατασταθούν εκεί 1 εκατ. πρόσφυγες. Τους καταυλισμούς θα τους φτιάξει η Τουρκία με ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως ζητά κάθε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μητσοτάκης: Με απειλές και τσαμπουκάδες δεν γίνεται συζήτηση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στον νέο ωμό εκβιασμό του μόλις λίγες ώρες αφού από τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεν δηλώσει πως θέλει να τον συναντήσει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά τον είχε καλέσει να δείξει έμπρακτα πως θέλει καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.

Click4more: Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τις πύλες με τους μετανάστες

«Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας».

Σχολιάζοντας δε τις προηγούμενες απειλές Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση, αλλά όχι με απειλές και τσαμπουκάδες».

Αναφερόμενος δε στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τόνισε πως θα εφαρμοστεί και πως η κυβέρνηση «θα αλλάξει η διαδικασία χορήγησης ασύλου, θα επιταχυνθεί χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα γίνουν επιστροφές στην Τουρκία, όπως ορίζει η συμφωνία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις