Κόσμος

Νιγηρία: 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση σε στρατιωτική βάση

Ένοπλοι σκότωσαν 15 στρατιώτες και τραυμάτισαν πολλούς άλλους κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Καντούνα στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για μια από τις επιθέσεις που εξαπολύουν κατά καιρούς ένοπλες συμμορίες στη Νιγηρία εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της αφρικανικής χώρας.

Οι συμμορίες, που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει χάος στη βορειοδυτική Νιγηρία, εξαπολύοντας επιθέσεις σε πόλεις και χωριά – χωρίς να διστάζουν ακόμη και να απαγάγουν μαθητές από σχολεία.

Στρατιωτικός αξιωματούχος από την προαναφερθείσα βάση δήλωσε στο Reuters ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες επιτέθηκαν με ρουκετοβόλα και άλλον βαρύ οπλισμό, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες το βράδυ της Δευτέρας.

Ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Καντούνα. Άλλοι τέσσερις στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς», δήλωσε. «Άρπαξαν πολλά όπλα από τη βάση μας», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ένας στρατιώτης από τη βάση της Καντούνα ανέφερε επίσης ότι τρία οχήματα καταστράφηκαν και ότι εκλάπη οπλισμός.

Ο στρατός της Νιγηρίας μάχεται ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα: στο βορειοανατολικό τμήμα προσπαθεί να καταστείλει μια ισλαμιστική εξέγερση, ενώ στο βορειοδυτικό τμήμα συγκρούεται με ένοπλες συμμορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – Αναμένεται να «ξηλωθούν» 1.350 διπλωμάτες και υπάλληλοι
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας αναδιάρθρωσης που ο Τραμπ έχει επιδιώξει να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα του «Πρώτα η Αμερική»
State Department 1