Κόσμος

Νιγηρία: 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη

Σε παρόμοιο τροχαίο τον Οκτώβριο σκοτώθηκαν 147 άνθρωποι, σε μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν το Σάββατο (18.01.2025) στη Νιγηρία, όταν ανατράπηκε βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε βενζίνη.

Το βυτιοφόρο που ανατράπηκε στη βόρεια Νιγηρία προκλήθηκε διαρροή βενζίνης και έγινε έκρηξη, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας οδικού δικτύου της χώρας (FRSC).

Το δυστύχημα στην πολιτεία του Νίγηρα, έγινε μετά από μία παρόμοια έκρηξη στην πολιτεία Τζιγκάουα τον Οκτώβριο του 2024, με συνέπεια το θάνατο 147 ανθρώπων. Επρόκειτο για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Ο Κουμάρ Τσακουάν υπεύθυνος διοικητής τομέα της FRSC στην πολιτεία του Νίγηρα δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εξαθλιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, που έτρεξαν να μαζέψουν τη βενζίνη που είχε χυθεί στο δρόμο, μετά από την ανατροπή του βυτιοφόρου.

«Το βυτιοφόρο πήρε φωτιά που περικύκλωσε ένα άλλο βυτιοφόρο. Μέχρι στιγμής, 60 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από την περιοχή του δυστυχήματος», δήλωσε ο Τσακουάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ