Κόσμος

Νιγηρία: Πέθανε από κορονοϊό ο γενικός γραμματέας της προεδρίας

Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας στη Νιγηρία, Άμπα Κιάρι πέθανε χθες Παρασκευή μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό, επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι του προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι.

Ο θανών «υποβαλλόταν σε θεραπεία» αλλά «υπέκυψε (χθες) Παρασκευή», ανέφερε εκπρόσωπος της προεδρίας της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Επισήμως, οι αρχές στη Νιγηρία έκαναν λόγο νωρίτερα χθες για 13 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού επί συνόλου 442 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο Μπουχάρι έχει επιβάλει lockdown στις πολιτείες Λάγκος, Αμπούτζα και Ογκούν, έκλεισε τα αεροδρόμια και τα χερσαία σύνορα και επέβαλε περιορισμούς στους ελλιμενισμούς πλοίων, επιτρέποντας να δένουν μόνο ορισμένα φορτηγά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ