Κόσμος

Νιγηρία: Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου στην πολιτεία Ανάμπρα

Οι νεκροί από το ναυάγιο ενός πλοίου στην πολιτεία Ανάμπρα της νοτιοανατολικής Νιγηρίας ανέρχονται στους 76, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας.

Το πλοιάριο βυθίστηκε την Παρασκευή, στην περιοχή Ογκμπάρου που πλήττεται από πλημμύρες.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν και να διασώσουν τους αγνοούμενους επιβάτες. Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της Ανάμπρα ανέφερε ότι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν ανασυρθεί ζωντανοί 15 άνθρωποι.

Η Ανάμπρα συγκαταλέγεται στις 29, από τις 36 Πολιτείες της Νιγηρίας, που βιώνουν εκτεταμένες πλημμύρες φέτος. Τα νερά παρέσυραν σπίτι και κατέστρεψαν καλλιέργειες και δρόμους. Οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Αφάμ Ογκένε, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι επειδή έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες ο κεντρικός δρόμος που συνδέει οκτώ κοινόητες με την υπόλοιπη Πολιτεία, ορισμένοι αναγκάζονται να μετακινούνται με πλοιάρια. Εκείνο που βυθίστηκε μπορούσε να μεταφέρει περισσότερους από 100 ανθρώπους αλλά η μηχανή του χάλασε και το παρέσυραν τα κύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το τουφέκι
Νέες απειλές Τραμπ σε ΝΑΤΟ και Ιράν: «Ας σοβαρευτούν γρήγορα οι Ιρανοί διαπραγματευτές πριν να είναι πολύ αργά»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως το Ιράν «ικετεύει» για συμφωνία – Επιτέθηκε και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τες πως δεν βοηθούν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
REUTERS 5
Ο Τραμπ απέρριψε την πρόταση Νετανιάχου για εξέγερση στο Ιράν για την ανατροπή του καθεστώτος: «Θα τους θερίσουν»
«Όχι» των ΗΠΑ στο σενάριο λαϊκής εξέγερσης στο Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μαζικής αιματοχυσίας, ενώ το χάσμα Ουάσινγκτον - Τελ Αβίβ διευρύνεται
Τραμπ και Νετανιάχου