Κόσμος

Νιγηρία: Βαθιά ανησυχία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δολοφονίες παιδιών από το νιγηριανό στρατό

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε “βαθιά ανησυχία” για τις πληροφορίες του Reuters σύμφωνα με τις οποίες ο νιγηριανός στρατός σκότωσε παιδιά στη μάχη του κατά των ανταρτών και ήγειρε το θέμα στη νιγηριανή κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Νιγηριανοί στρατιωτικοί ηγέτες δήλωσαν στο Reuters ότι ο στρατός ουδέποτε έθεσε στο στόχαστρο παιδιά για να τα σκοτώσει. Είπαν πως οι πληροφορίες που περιέχονται στο άρθρο συνιστούν προσβολή για τους Νιγηριανούς και αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας από το εξωτερικό να υπονομευθεί η μάχη της χώρας εναντίον των ανταρτών.

“Επιδιώκουμε περαιτέρω πληροφορίες, από την Κυβέρνηση της Νιγηρίας και ενδιαφερόμενους που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, μεταξύ άλλων”, ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τις πληροφορίες και θα λάβουμε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στη συνέχεια. Η Πρεσβεία μας στην Αμπούτζα επιδιώκει επιπλέον πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και να μιλήσει με τις νιγηριανές αρχές”.

Οι πληροφορίες του Reuters ανέφεραν πως εσκεμμένες δολοφονίες παιδιών πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου ο στρατός πολεμά ακραίους ισλαμιστές επί 13 χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φιάσκο οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας: Δεν συμφωνούν ούτε στην ώρα έναρξης των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη
Στέλεχος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, επεσήμανε ότι «δεν είναι αλήθεια» ότι οι συνομιλίες θα ξεκινούσαν στις 10 - Ο Πούτιν είχε το βράδυ συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Παρασκήνιο «φωτιά» πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ζελένσκι περιμένει τον Πούτιν και το Κρεμλίνο κρατάει κλειστά τα χαρτιά
«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από τη Ρωσία και μετά θα αποφασίσω τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ουκρανία» ανάφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι