Κόσμος

Νικητής των εκλογών στο Σουδάν ο αλ Μπασίρ

Ο μοναδικός εν ενεργεία αρχηγός κράτους εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου, ο Ομάρ Χάσαν αλ-Μπασίρ είναι ο νικητής εκλογών στο Σουδάν.

Ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Αμπελ Αλιερ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Χαρτούμ, ανακοίνωσε ότι ο Μπασίρ συγκέντρωσε το 68,24% των ψήφων, στις πρώτες πολυκομματικές εκλογές της χώρας ύστερα από 24 χρόνια.

Ωστόσο, από την εκλογική αναμέτρηση είχαν αποχωρήσει οι δύο κυριότεροι αντίπαλοί του ο Γιάσερ Αρμάν και του Σαντέκ αλ-Μάχντι,υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα. Εκτός αυτού, η εκλογική διαδικασία επηρεάστηκε από τις κατηγορίες για νοθεία και επιμελητειακά προβλήματα που καθυστέρησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κατά μία περίπου εβδομάδα.

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιοχή του Νότιου Σουδάν ο Σάλβα Κιιρ, επανεξελέγη στο αξίωμα με ποσοστό 92,9%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση στο Δείπνο των Ανταποκριτών: «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έπεφτα με το καινούργιο μου σμόκιν στο βρώμικο πάτωμα» είπε ο άνδρας που συνέχιζε να τρώει
Ο άνδρας εξήγησε γιατί δεν σκέφτηκε να πέσει στο πάτωμα μετά τους πυροβολισμούς στο Δείπνο των Ανταποκριτών
Ατάραχος άνδρας συνέχιζε να τρώει εν μέσω πυροβολισμών στο δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου