Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Νησιά Φερόε: Η θάλασσα έγινε κόκκινη – Κτηνώδες έθιμο με μαζική σφαγή δελφινιών

Νησιά Φερόε: Η θάλασσα έγινε κόκκινη – Κτηνώδες έθιμο με μαζική σφαγή δελφινιών

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί ένα έθιμο στα νησιά Φερόε που περιλαμβάνει την μαζική σφαγή δελφινιών με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές.

Είναι το έθιμο «grindadráp», το οποίο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και παρά τις πάμπολλες αντιδράσεις στα νησιά Φερόε δεν λένε να το σταματήσουν.

Φαλαινοθήρες σκότωσαν περίπου 1.500 δελφίνια με τη θάλασσα να γίνεται κυριολεκτικά κόκκινη από το αίμα των άτυχων πλασμάτων. Σύμφωνα με το έθιμο, τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή, όπου τα σφάζουν με λεπίδες ή ακόμα και ηλεκτρικά εργαλεία. Η θάλασσα κοκκίνησε και οι ακτές γέμισαν με τις σορούς των πλασμάτων.

Τα Νησιά Φερόε είναι το τελευταίο μέρος στην Ευρώπη στο οποίο επιτρέπεται το κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών με  με τις αντιδράσεις να είναι πολλές. 

Μέλη της οργάνωσης Blue Planet Society, αναφέρουν ότι το φετινό κυνήγι ήταν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ, με τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τη θανάτωση 1.428 δελφινιών.

 

Η Blue Planet Society εκτιμά ότι ενώ τα θαλάσσια θηλαστικά υποτίθεται ότι τα κυνηγούν για τροφή, τα Νησιά Φερόε, όπου κατοικούν μόνο 53.000 άνθρωποι, είναι απίθανο να απορροφήσουν έστω και ένα κλάσμα αυτής της τεράστιας ποσότητας των δολοφονημένων δελφινιών.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις