Κόσμος

Νησιά Τόνγκα: Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

Το Αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης θεωρούσε πιθανό τον σχηματισμό επικίνδυνων κυμάτων ύψους 30 εκατοστών έως και ενός μέτρου σε ακτίνα έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακάλεσε την προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα (30.03.2025) στα ανοιχτά των νησιών Τόνγκα, στον Ειρηνικό.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του χωριού Πανγκάι στα νησιά Τόνγκα.

«Βασιζόμενοι σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, αποκλείουμε την πιθανότητα τσουνάμι λόγω αυτής της δόνησης», ανακοίνωσε το Αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης που αρχικά θεωρούσε πιθανό τον σχηματισμό επικίνδυνων κυμάτων ύψους 30 εκατοστών έως και ενός μέτρου σε ακτίνα έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών των νησιών Τόνγκα προειδοποίησε πάντως τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις παραλίες και όσοι ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να κινηθούν προς το εσωτερικό.

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα Τόνγκα, ένα αρχιπέλαγος με περίπου 100.000 κατοίκους που βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» του Ειρηνικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άθικτο το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν, λένε οι FT – «Δεν λειτουργούν οι φυγοκεντρητές στο Φορντό» εκτιμά ο ΔΟΑΕ
«ΔΤο ιρανικό απόθεμα των 408 κιλών ουρανίου, εμπλουτισμένου κοντά σε επίπεδα κατασκευής όπλων, δεν ήταν συγκεντρωμένο στο Φορντό» μεταδίδουν οι Financial Times
Ιράν 1