Κόσμος

Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν φοβάται από την κρίση στην Ρωσία

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες συνέπειες στην Τουρκία της νομισματικής κρίσης που βιώνει η Ρωσία, σημαντική της εμπορική εταίρος.

«Η ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές της Ρωσίας αναμένεται να έχει έναν αντίκτυπο στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας (…). Όμως εμείς δεν βλέπουμε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», δήλωσε ενώπιον του Τύπου στην Άγκυρα.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία. Η Άγκυρα εξαρτάται ήδη σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Ο Νταβούτογλου επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και οι επιπτώσεις που προκαλεί στις αναδυόμενες οικονομίες δεν θα έχει παρά έναν περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς η Τουρκία έχει «αποφασίσει να σεβαστεί τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας», 6 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί τον Ιούνιο στην Τουρκία.

«Η οικονομία έχει γερές βάσεις, δεν πρέπει να ανησυχούμε» επέμεινε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η χώρα του θα σημειώσει πρόοδο με τη βοήθεια μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο ισχυρή απέναντι σε ενδεχόμενους κλυδωνισμούς.

Έπεται από πολλά χρόνια υψηλών ποσοστών ανάπτυξης από το 2008, η τουρκική οικονομία παρουσιάζει από τις αρχές του 2014 σοβαρές ενδείξεις επιβράδυνσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – Αναμένεται να «ξηλωθούν» 1.350 διπλωμάτες και υπάλληλοι
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας αναδιάρθρωσης που ο Τραμπ έχει επιδιώξει να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα του «Πρώτα η Αμερική»
State Department 1