Κόσμος

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου πουλά πορτρέτο του

Ένα έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σχεδιάζει να πουλήσει η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου σε δημοπρασία με στόχο να ενισχύσει τα οικονομικά της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για πορτρέτο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ το οποίο απεικονίζει τον πρώην διευθυντή της λονδρέζικης Βασιλικής Όπερας, Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ. Ο πίνακας του Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, ο οποίος διηύθυνε την όπερα από το 1945 μέχρι το 1970, είχε δημιουργηθεί για το κτίριο του Covent Garden στο Λονδίνο, τη δεκαετία του ’70.

Σύμφωνα με τον Observer, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s και η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 11 – 18 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

“Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, Άλεξ Μπερντ. “Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε και να παραμείνουμε βιώσιμοι και να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και στη συνέχεια να μπορούμε στο μέλλον να ξανακάνουμε προσλήψεις”, ανέφερε.

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο