Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Ο 4ος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Ο 4ος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν

Είναι ο άνθρωπος που τσαλάκωσε όσο κανείς άλλος τον θεσμό του Προέδρου. Θα φύγει από τον Λευκό Οίκο για την Φλόριντα στις 19 Ιανουαρίου. Δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία και δεν θα υποδεχθεί τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Οι λέξεις πλέον είναι φτωχές για να περιγράψουν την συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ. Του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος μέρα με την ημέρα δείχνει πόσο περιφρονεί τους θεσμούς στην χώρα του. 

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι προσθέτει το όνομά του δίπλα στα ονόματα άλλων τριών προκατόχων του που δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία των διαδόχων τους. 

Ανακοίνωσε μέσω twitter ότι δεν θα πάει στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. 

«Σε όλους όσοι ρωτούν δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε στην ανάρτησή του.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ με την ανάρτηση αυτή, δείχνει για ακόμα μια φορά ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών.

Άλλοι τρεις πριν από αυτόν 

Είναι ο 4ος απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν παρίσταται σε ορκωμοσία του διαδόχου του στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν οι Τζον Άνταμς το 1801, Τζον Κουίνσι Άνταμς το 1828 ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και Άντριου Τζόνσον. Τότε ο απερχόμενος Πρόεδρος Άντριου Τζόνσον αρνήθηκε να ταξιδέψει με την ίδια άμαξα με τον νέο Πρόεδρο Οδυσσέα Γκράντ.

Είναι λοιπόν ο πρώτος απερχόμενος Πρόεδρος που αρνείται να παραστεί στην ορκωμοσία από το 1869 δηλαδή μετά από 152 χρόνια.

Click4more: Η Πελόζι φοβάται πυρηνικό «χτύπημα» του Τραμπ πριν αποχωρήσει

Αυτό το οποίο λέγεται είναι ότι πιθανότατα θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στις 19 Ιανουαρίου και θα μεταβεί στην Φλόριντα. Και σημαίνει ότι δεν θα είναι εκεί όπως ήταν για τον ίδιο ο Μπαράκ Ομπάμα για να υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν.

Στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν θα είναι παρόντες οι τρεις εν ζωή πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα. Βέβαιο είναι ότι θα ήθελε να παραστεί και ο Τζίμι Κάρτερ αλλά λόγω ηλικίας δεν είναι σε κατάσταση να ταξιδέψει. 

 Σύμφωνα με το 20ο άρθρο του Συντάγματος η θητεία του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ λήγεια το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις