Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Το κουμπί της Diet Coke επέστρεψε στον Λευκό Οίκο

Οι αλλαγές στο οβάλ γραφείο αντανακλούν την προσωπικότητα του νέου ενοίκου

Απίστευτο κι όμως… Ντόναλντ Τραμπ! Μαζί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, επιστρέφει στον Λευκό Οίκο – και στο οβάλ γραφείο– και το περίφημο μπουτόν της Diet Coke που χρησιμοποιούσε- κατά την πρώτη του θητεία- για να έχει σε χρόνο μηδέν, το αγαπημένο του αναψυκτικό. 

Το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, υποδέχτηκε πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ και όπως είναι αναμενόμενο, επίκειται ανακαίνιση. 

Το περίφημο, λοιπόν μικρό κόκκινο κουμπί, κρυμμένο μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, εντοπίστηκε στο γραφείο του Τραμπ μετά την τελετή ορκωμοσίας του τη Δευτέρα (20.10.2025), όπως γράφει η Wall Street Journal.

Το κουμπί αφαιρέθηκε από το oβάλ γραφείο το 2021 από τον προκάτοχο του Τραμπ, τον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Όταν πατηθεί, το κουμπί ειδοποιεί τους σερβιτόρους του Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος διψάει και χρειάζεται μια κόκα κόλα διαίτης – το ποτό που αγαπά ο Τραμπ.

«Όλοι γίνονται λίγο νευρικοί όταν πατάω αυτό το κουμπί», είχε δηλώσει ο Τραμπ το 2017.

Ανακαίνιση με «άρωμα» Τραμπ

Το οβάλ γραφείο, παραδοσιακά ανακαινίζεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του επερχόμενου προέδρου.

Τα χαλιά, οι κουρτίνες, οι πίνακες και τα αγάλματα συχνά αντικαθίστανται με άλλα αντικείμενα από τις συλλογές του Λευκού Οίκου και των κυβερνητικών γραφείων για να ταιριάζουν με το γούστο του νέου προέδρου.

Η νέα διακόσμηση του προεδρικού γραφείου του Τραμπ, περιλαμβάνει πορτρέτα του Βενιαμίν Φραγκλίνου και του Τζορτζ Ουάσινγκτον – με τον πίνακα του πρώτου προέδρου της χώρας να κρέμεται πάνω από το τζάκι, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ένα πορτρέτο του Αλεξάντερ Χάμιλτον, του πρώτου υπουργού Οικονομικών της χώρας και ιδρυτή της εφημερίδας The Post, καθώς και ένα του πρώην προέδρου Τόμας Τζέφερσον επίσης να κρέμονται στο γραφείο του Τραμπ.

Ο Τραμπ, έφερε πίσω μια προτομή του Ουίνστον Τσόρτσιλ, την οποία είχε εκθέσει σε ένα τραπέζι δίπλα στο τζάκι κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, και κράτησε μια προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ που τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάιντεν είχαν στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Μπάιντεν, γράφει το αμερικανικό μέσο, κράτησε τις χρυσές κουρτίνες που είχε διαλέξει ο Τραμπ κατά την πρώτη του θητεία  και έχουν παραμείνει στη θέση τους.

Το γλυπτό «The Bronco Buster» του καλλιτέχνη Frederic Remington επέστρεψε επίσης στο χώρο, κάτω από το πορτρέτο του Τζάκσον.

Στο τζάκι, δεσπόζει ένας εντυπωσιακός ασημένιος αετός ενώ το μπλε χαλί του Μπάιντεν αντικαταστάθηκε με αυτό που είχε πρώτα ο Τραμπ – σε ουδέτερο χρώμα.

Μια άλλη αλλαγή είναι τα αντικείμενα στο τραπεζάκι του Οβάλ Γραφείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες