Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Τον ξεμπρόστιασε η εισαγγελία του Μανχάταν – Παραπλάνησε και τους Ρεπουμπλικάνους

Fake news αποδεικνύονται τελικά οι εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι Αρχές του Μανχάταν ετοιμάζουν τη σύλληψή του, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι κατάφερε να παραπλανήσει και τους Ρεπουμπλικάνους, των οποίων τη στήριξη ζητά για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ρεπουμπλικανοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι έφτασαν στο σημείο να αναμειχθούν στην έρευνα της εισαγγελίας του Μανχάταν για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε σήμερα Πέμπτη (23.3.2023) το γραφείο του εισαγγελέα, αφού ο ίδιος είχε δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση ότι προετοιμάζονται για τη σύλληψή του.

«Η επιστολή σας… αφορά μια άνευ προηγουμένου έρευνα για μια εκκρεμή υπόθεση δίωξης σε τοπικό επίπεδο. Η επιστολή εστάλη αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί και οι δικηγόροι του φέρεται να σας προέτρεψαν να παρέμβετε», υπογραμμίζει επιστολή του γραφείου του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ προς τρεις Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Άλβιν Μπραγκ συγκάλεσε ένα σώμα ενόρκων τον Ιανουάριο για να ερευνήσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στον χρηματισμό της ηθοποιού ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του 20216, με αντάλλαγμα τη σιωπή της ώστε να τις κερδίσει.

trump r

Η Στόρμι Ντάνιελς (το πραγματικό της όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ) είπε ότι έλαβε τα χρήματα με αντάλλαγμα τη σιωπή της για μια σεξουαλική επαφή που είχε με τον Τραμπ το 2006. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα έχει πολιτικά κίνητρα.

Πάντως, η επιστολή από το γραφείο του Μπραγκ ανέφερε ότι οι τρεις πρόεδροι επιτροπών της Βουλής έψαξαν μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με μια εκκρεμή ποινική έρευνα, η οποία είναι εμπιστευτική σύμφωνα με τον πολιτειακό νόμο.

«Τα αιτήματα της επιστολής αποτελούν παράνομη παρέμβαση στις εξουσίες της πολιτείας της Νέας Υόρκης», έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μανχάταν, Λέσλι Ντoύμπεκ, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, Τζιμ Τζόρνταν, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής Τζέιμς Κόμερ και στον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης της Βουλής, Μπράιαν Στιλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 9