Κόσμος

Ντόρτμουντ: Στα τυφλά οι έρευνες

Μετά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μονακό, οι γερμανικές αρχές θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν σήμερα αν ο ισλαμιστής ύποπτος που έχουν συλλάβει είχε ρόλο στην επίθεση της Τρίτης, καθώς πολλά η έρευνα εξακολουθεί να έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

Η αστυνομία ερεύνησε μετά την επίθεση εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας τα διαμερίσματα «δύο υπόπτων που ανήκουν στο ισλαμιστικό κίνημα» και συνέλαβε έναν από αυτούς τους άνδρες, σύμφωνα με την εισαγγελία που ασχολείται με τρομοκρατικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ένας 25χρονος Ιρακινός που ζει στο Βούπερταλ, πόλη που βρίσκεται, όπως και το Ντόρτμουντ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ενώ ο άλλος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος είναι ένας Γερμανός 28 ετών που ζει στο Φρέντενμπεργκ.

Η εφημερίδα Bild αναφέρει σε σημερινό της άρθρο ότι ο άνδρας που κρατείται από την αστυνομία, ο οποίος παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από την αστυνομία, φέρεται να έκανε κάποιες «ύποπτες» δηλώσεις στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας, κάνοντας τις αρχές να πιστέψουν ότι ενδέχεται να κρύβει εκρηκτικά στο σπίτι του.

Παρόλα αυτά δεν έχει εντοπιστεί τίποτε, τονίζει η εφημερίδα.

Η γερμανική δικαιοσύνη έχει περιθώριο μέχρι σήμερα το βράδυ για να αποφασίσει αν θα παραταθεί η κράτησή του ή αν θα αφεθεί ελεύθερος.

Όμως, αν και είναι γνωστό ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν στο ισλαμιστικό κίνημα και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές δικαστικές έρευνες εναντίον πρώην τζιχαντιστών που έχουν επιστρέψει από τη Συρία ή το Ιράκ, οι ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκερ δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. «Ενδέχεται να πρόκειται για εξτρεμιστές της αριστεράς ή της δεξιάς, βίαιοι οπαδοί ή ισλαμιστές», επεσήμανε χθες.

Σύμφωνα με τη Bild, δύο πρόσωπα από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά ερευνώνται.

Επίσης ο Γέγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επιστολή σε τρία αντίτυπα που βρέθηκε κοντά στον τόπο της επίθεσης να είναι πλαστή, με στόχο να παραπλανηθούν οι αρχές.

Ωστόσο αυτά η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι πεπεισμένη ότι η φύση της επίθεσης ήταν «τρομοκρατική», μια εκτίμηση την οποία βασίζει στον τρόπο που διαπράχθηκε και στην επιστολή που βρέθηκε στο σημείο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1