Κόσμος

Ντράγκι για κόκκινα δάνεια: Σεβασμός αλλά να μην καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα

Τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά σημείωσε πως τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε η ΕΚΤ δεν είναι υπέρ ή κατά ενός διακανονισμού που θα βοηθούσε όσους έχουν όντως πρόβλημα αποπληρωμής, ωστόσο έγκειται στην Επιτροπή να αποφανθεί εάν η όποια λύση βρεθεί είναι σύμφωνη με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

“Από τη μια υπάρχουν όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα φτώχειας και από την άλλη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές” είπε ο κ. Ντράγκι τονίζοντας πως αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει να βοηθηθούν χωρίς όμως καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα”.

Όσο για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι αυτό θα γίνει όταν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν επιλέξιμα και σήμερα, όπως είπε, δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του