Κόσμος

Ο αλ Σάρα θα ζητήσει από τον Πούτιν το «κεφάλι» του Άσαντ – «Το καθεστώς πριν καταρρεύσει μετέφερε χιλιάδες νεκρούς στην έρημο»

Η αποκάλυψη του Reuters για τη μυστική επιχείρηση «Κίνηση Γης»

Την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί σήμερα (15.10.2025) ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμάντ αλ Σάρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας – Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αλ Σάρα που θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, θα ζητήσει την παράδοση του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία.

Όπως είναι γνωστό, ο Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του στη Συρία, εγκατέλειψε μυστικά τη χώρα και βρήκε καταφύγιο στη Ρωσία.

Οι ρωσικές αρχές έχουν ισχυριστεί ότι παρείχαν άσυλο στον Άσαντ για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Το αίτημα του αλ Σάρα για έκδοση του Άσαντ έρχεται την ημέρα που το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα λεπτομέρειες μια άκρως μυστικής επιχείρησης για την «εξαφάνιση» χιλιάδων θυμάτων του προηγούμενου καθεστώτος στην Συρία.

Συγκεκριμένα το Reuters αποκαλύπτει πως το καθεστώς του Άσαντ διεξήγαγε τη μυστική επιχείρηση «Κίνηση Γης» για την εκσκαφή και μεταφορά χιλιάδων σορών από τον μαζικό τάφο της Κουταΐφα (κοντά στη Δαμασκό, που χρησιμοποιείτο από το 2012 για κρατούμενους / στρατιώτες) σε μια κρυφή τοποθεσία στην έρημο έξω από το Ντουμαΐρ.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων μαζικών δολοφονιών για τη βελτίωση της εικόνας του καθεστώτος.

Πάντα κατά το Reuters, στην επιχείρηση «Κίνηση Γης» ενεπλάκησαν 6 ως 8 φορτηγά που μετέφεραν λείψανα 4 νύχτες ανά εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες (οδηγοί φορτηγών, μηχανικοί, χειριστής, αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς) ανέφεραν έντονη δυσοσμία, ενώ υπολογίζεται ότι 16 χαρακώματα της Κουταΐφα εκκενώθηκαν μέχρι την πτώση του Άσαντ.

Πηγή: Onalert.gr 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Ο Τραμπ απειλεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στο Βερολίνο
«Θα τους μειώσουμε πολύ ακόμη» και θα «μειώσουμε πολύ περισσότερους από 5.000», είπε ο Τραμπ - Η οικονομική δύναμη των Αμερικανών στρατιωτών στη Γερμανία εκτιμάται σε περίπου δύο δισ. δολάρια τον χρόνο
Αμερικανικός στρατός 6
Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί στις ΗΠΑ
Πρόκειται για 25 αρχαία νομίσματα, που χρονολογούνται από την αρχαία ελληνική, τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και έναν μαρμάρινο κορμό του Ασκληπιού, του Έλληνα θεού της ιατρικής
Πηγή φωτογραφίας: U.S. Immigration and Customs Enforcement 5
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ