Κόσμος

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν προειδοποιεί τον Τραμπ ότι χάνει τη στήριξη των επιχειρηματιών

«Ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) έχει μια ευκαιρία να πάρει ταϊμάουτ 90 ημερών», έγραψε ο Άκμαν στο X

Ο, μέχρι πρότινος, υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων Μπιλ Άκμαν προειδοποίησε τον αμερικανό πρόεδρο πως χάνει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, προτείνοντας να αναστείλει τον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει.

«Ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) έχει μια ευκαιρία να πάρει ταϊμάουτ 90 ημερών», έγραψε ο Άκμαν στο X, ώστε να επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα όσον αφορά το εμπόριο μέσω διαπραγματεύσεων.

«Αν, από την άλλη (…) εξαπολύσουμε οικονομικό πυρηνικό πόλεμο εναντίον κάθε χώρας στον κόσμο, οι επενδύσεις θα σταματήσουν, οι επενδυτές θα κλείσουν τα πορτοφόλια τους (…) και θα υποστούμε πολύ σοβαρή ζημιά ως προς τη φήμη μας στον υπόλοιπο κόσμο, που θα κάνουμε χρόνια και πιθανόν δεκαετίες για να αποκαταστήσουμε», πρόσθεσε.

Τέλος, επέμεινε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω απ’ όλα βασίζεται στην «εμπιστοσύνη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση: Υπέγραψε νέους δασμούς 10% σε όλες τις χώρες – «Είναι μεγάλη μου τιμή»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε για πρώτη φορά το Άρθρο 122 του Εμπορικού Νόμου του 1974, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς έως και 15% για διάστημα 150 ημερών
Ο Ντόναλντ Τραμπ 9