Κόσμος

Ο δισεκατομμυριούχος πολέμιος του Τραμπ, Τομ Στέγιερ, για το χρίσμα των Δημοκρατικών!

Ο ακτιβιστής δισεκατομμυριούχος και πολέμιος του Τραμπ, Τομ Στέγιερ διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Τομ Στέγιερ χρηματοδότησε εκστρατεία για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο είχε πει ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια καθαίρεσης του Τραμπ και την εκλογή περισσότερων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και δεν θα κατέβαινε ο ίδιος στις εκλογές.

“Οι Αμερικανοί είναι βαθύτατα απογοητευμένοι και πληγωμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκαν οι πανίσχυρες ελίτ της Ουάσινγκτον. Πρέπει να τελειώνουμε με τον έλεγχο της πολιτικής μας από τις μεγάλες επιχειρήσεις”, αναφέρει ο 62χρονος στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του.

“Κάτι δεν λειτουργεί στην Ουάσινγκτον και δεν αναφέρομαι μόνο στον Ντόναλντ Τραμπ. Μιλάω για τα χρήματα των μεγάλων εταιρειών και του ανίσχυρου πολιτικού συστήματός μας”, έγραψε εξάλλου στο Twitter.

Κροίσος εναντίον κροίσου;

Ο Στέγιερ έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην οργάνωση “Ανάγκη για Παραπομπή” (σ.σ. του Τραμπ) ενώ το 2013 ίδρυσε την ομάδα “NextGen America” που κινητοποιεί τους νέους ψηφοφόρους και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στον ιστότοπό του εξηγεί ότι, μαζί με τη σύζυγό του, Κάθριν Τέιλορ, ήταν “από τους πρώτους” που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους όσο είναι ακόμη εν ζωή μέσω της πρωτοβουλίας The Giving Pledge.

Μολονότι μπορεί να δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια από τη δική του περιουσία για την προεκλογική εκστρατεία του, η καθυστερημένη είσοδός του σ’ αυτήν είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τα δύο πρώτα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. Πιθανότατα δεν θα μετάσχει ούτε στα επόμενα, στα τέλη Ιουλίου, επειδή τα κριτήρια για να επιλεγεί κάποιος είναι πόσο καλά τα πηγαίνει στις δημοσκοπήσεις και πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει από δωρεές.

Με την απόφαση του Στέγιερ ανεβαίνει και πάλι στους 24 ο αριθμός των Δημοκρατικών που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος. Είχε μειωθεί προσωρινά στους 23 την Δευτέρα (8.7.2019), όταν αποχώρησε από την κούρσα ο Έρικ Σουόλγουελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Εικόνες από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Αναφορές ότι επλήγη και το ελικοδρόμιο
Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, πύραυλος χτύπησε την πρεσβεία, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής χτυπήθηκε από drone
Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
Το Ιράν απειλεί να κάνει στάχτη πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ – «Η Τεχεράνη ηττήθηκε και θέλει συμφωνία», απαντά ο Τραμπ
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, στο νησί Χαργκ - «Είμαστε σε θέση να κυριαρχήσουμε» λέει ο Τραμπ
U.S. President Donald Trump gestures from the stage next to U.S. Representative Steve Scalise (R-LA) at Trump National Doral Miami in Miami, Florida, U.S., March 9, 2026. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY