Κόσμος

Ο εφιάλτης της Μέρκελ: Την αφήνουν εκτός κυβέρνησης!

Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει τους χειρότερους εφιάλτες της Άνγκελα Μέρκελ: μπορεί το κόμμα της (CDU) να μείνει εκτός κυβέρνησης και η ίδια, φυσικά, εκτός καγκελαρίας. Όλα αυτά γιατί Σοσιαλδημοκράτες, Αριστεροί και Πράσινοι φτάνουν το 47% και μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Όλα αυτά βέβαια με βάσει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σε δείγμα 2.028 ατόμων που έγινε από το Ινστιτούτο INSA και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που ένας συνασπισμός κομμάτων… αριστερότερα του κέντρου θα μπορούσε να λάβει τόσες ψήφους ώστε να εκδιώξει τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ από την εξουσία.

Τα ίδια κόμματα είχαν την ευκαιρία να κάνουν συνασπισμό και μετά τις εκλογές του 2013 αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD δεν ήθελαν να συνεργαστούν με το κόμμα της Αριστεράς (Lie Linke) και επέλεξαν να συμμετάσχουν στον “μεγάλο συνασπισμό” με το CDU, αφήνοντας στη Μέρκελ τα ηνία της χώρας. Και της Ευρώπης. Και δημοσκοπικά, αυτή η απόφαση στοίχισε. Αλλά φαίνεται πως τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσαν να αποσπάσουν 30-31%, ποσοστό που δεν άλλαξε από την προηγούμενη εβδομάδα. Η Αριστερά θα μπορούσε να κερδίσει ένα επίσης αμετάβλητο 10% ενώ και οι Πράσινοι εμφανίστηκαν σταθεροί, με ένα 7%, φέρνοντας το συνολικό ποσοστό των τριών αριστερών κομμάτων σε 48%.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπολείπονταν μόνο 47% των ψήφων για να μοιραστεί μεταξύ των άλλων τριών κομμάτων που αναμένεται να υπερβούν το όριο του 5% για να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και το συνεργαζόμενο βαυβαρικό κόμμα θα κέρδιζαν 30%, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) 5% και τα υπόλοιπα, μικρά κόμματα κάτω από το όριο του 5%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει προεδρική χάρη στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Ερνάντες – Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο πρώην αρχηγός του κράτους απελευθερώνεται χάρη σε προεδρική χάρη, σε μια στιγμή που η Ονδούρα βρίσκεται σε προεκλογικό «βρασμό»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο εγκρίνει νέα επιχείρηση επαναπατρισμού μεταναστών από τις ΗΠΑ
Το Καράκας δίνει εκ νέου το πράσινο φως για πτήσεις επαναπατρισμού, λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε μονομερώς το πρόγραμμα κλείνοντας τον εναέριο χώρο της χώρας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο
Νέες απειλές Πούτιν: «Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο τώρα, στη Ρωσία είμαστε έτοιμοι»
«Οι Ευρωπαίοι εμποδίζουν επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία μέσω συνομιλιών», λέει ο Πούτιν - Απειλεί να κόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν 20
Η Ουκρανία διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση κατά ρωσικού τάνκερ ανοιχτά της Τουρκίας
Ρωσικό τάνκερ ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από drone κοντά στις τουρκικές ακτές, όμως το Κίεβο απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ευθύνη και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ρωσικής σκηνοθεσίας
Το πετρελαιοφόρο MIDVOLGA-2 με ρωσική σημαία διέρχεται από τον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «ΗΠΑ και Ουκρανία κατέληξαν σε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων»
Από το Δουβλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοινώνει ότι ο αμερικανικός οδικός χάρτης περιορίστηκε και οριστικοποιήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης και της Φλόριντα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5