Κόσμος

Ο ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ απαγγέλλει κατηγορίες κατά του Ρώσου αναλυτή που συνελήφθη

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί ότι ο Ρώσος αναλυτής Ίγκορ Ντάντσενκο που βοήθησε στη σύνταξη του «φακέλου Στιλ», κατέθεσε ψευδή στοιχεία για τους ισχυρισμούς του ότι υπήρχαν πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 με τη Ρωσία.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ντάντσενκο «φέρεται να είπε ψέματα σχετικά με την πηγή των πληροφοριών που δόθηκαν στο FBI κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016».

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζόν Ντάρχαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι το ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων απήγγειλε κατηγορίες κατά του Ρώσου αναλυτή Ίγκορ Ντάντσενκο.

Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο Ντάντσνεκο συγκέντρωνε στοιχεία που αποσκοπούσαν να εκθέσουν τον Τραμπ και απέκρυψε από το FBI τις επαφές που είχε με έναν Αμερικανό που σχετίζονταν με τους Δημοκρατικούς.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι ο Ντάντσενκο έψαχνε για στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενες επαφές μεταξύ μελών του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ και της Ρωσίας, κατόπιν υπόδειξης του πρώην αξιωματικού των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Στιλ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ την άνοιξη του 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
9 νεκροί από νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία - Έκλεισαν προσωρινά τα 4 αεροδρόμια της Μόσχας
Πρόκειται για τη δεύτερη νύχτα επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, αφού περίπου 250 drones και 14 βαλλιστικοί πύραυλοι που εξαπέλυσε η Ρωσία, ενώ στη Μόσχα έκλεισαν προσωρινά 4 αεροδρόμια υπό τον φόβο ουκρανικής επίθεσης με drones
Οι συνέπειες της ρωσικής επίθεσης στο Μικολάιβ της Ουκρανίας
8
Οργή Κιμ για το φιάσκο με την καθέλκυση πολεμικού πλοίου στη Βόρεια Κορέα - Υπό κράτηση αξιωματούχοι του ναυπηγείου
Η αποτυχημένη καθέλκυση έγινε παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διεμήνυσε πως το ατύχημα έπληξε την αξιοπρέπεια της χώρας και ορκίστηκε πως θα τιμωρήσει τους υπαίτιους
Το πολεμικό πλοίο στα ναυπηγεία Chongjin στη Βόρεια Κορέα 3