Κόσμος

Ο Έλον Μασκ έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και ζητά απολύσεις στην Tesla

«Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία». Με αυτά τα λόγια ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, ζήτησε να γίνουν απολύσεις στην εταιρία του, την Tesla.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε πως η εν λόγω εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη την Πέμπτη, σε στελέχη σύμφωνα με το Reuters.

Σ’ ένα email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ ανέφερε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Την Τρίτη, ο Μασκ ζήτησε από το προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να παραιτηθεί από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Μασκ σ’ εκείνο το email.

«Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί» σημείωνε.

Χθες, Πέμπτη, ο Μασκ καβγάδισε επίσης στο Twitter με τον αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκιουαρ, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Μασκ με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Φάρκιουαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Μασκ είπε, «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»
«Οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump στο βήμα του «American Business Forum Miami»
6
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος