Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Έντι Ράμα ευχαρίστησε Μέρκελ και Μακρόν για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Ο Έντι Ράμα ευχαρίστησε Μέρκελ και Μακρόν για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Εμμανουέλ Μακρόν και την πρώην καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα για τη βοήθειά τους στο να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για τη χώρα του.

«Ευχαριστώ την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αγωνίστηκε και για τους δύο» για την ΕΕ και για τα Δυτικά Βαλκάνια, για όλα τα κράτη μέλη και «για εμάς» ανέφερε ο Έντι Ράμα.

Συνέχισε με την πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι «χωρίς αυτήν δε θα ήμασταν εδώ σήμερα. Είχε και τα γενέθλιά της και θέλω να της ευχηθώ τα καλύτερα». Παράλληλα, σημείωσε ότι «δε θα ήμασταν εδώ χωρίς την επιπλέον προσπάθεια του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και της ομάδας του που εργάστηκε για την τελευταία πρόταση που άνοιξε το δρόμο, ξεμπλοκάροντας μία παράλογη κατάσταση».

Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε επίσης στον λαό της Αλβανίας επισημαίνοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όνειρο να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο.

«Χάρη στον αλβανικό λαό μπορούσαμε να είμαστε δυνατοί παρά τα τρία πολύ περίπλοκα χρόνια, από τη μία με τις αρνήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον σεισμό, την πανδημία, τον πόλεμο, που έκαναν την τέλεια καταιγίδα, αλλά μας έκαναν πιο δυνατούς» σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις