Κόσμος

Ο Ερντογάν απλώνει κόκκινο χαλί σε Πούτιν και Ζελένσκι για συνάντηση – Κατ’ αρχήν «ναι» από Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα, από το Κίεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τερματιστεί η ρωσοουκρανική κρίση και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Στις δηλώσεις που έκανε, μετά τις σχεδόν τετράωρες συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να στηρίξει «την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και της Κριμαίας».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, ο Ζελένσκι χαιρέτισε την πρόταση του Ερντογάν να μεσολαβήσει για να τερματιστεί η κρίση και να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν για την πρωτοβουλία να αναλάβει μεσολαβητής μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας» για να πέσουν οι εντάσεις, είπε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι η χώρα του «είναι έτοιμη» να κάνει ό,τι μπορεί για τον σκοπό αυτόν.

Λίγο νωρίτερα, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, την οποία ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «ιστορική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι
ΗΠΑ και Ευρώπη ετοιμάζουν πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
Γίνονται ακόμη συζητήσεις σχετικά με το αν θα ανακοινωθεί μονομερής κατάπαυση του πυρός ή αν θα δοθεί σύντομος χρόνος αντίδρασης στη Ρωσία, όπως και ότι αν αρνηθεί, τότε θα επιβληθούν νέες αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Μόσχα
Στρατιώτης στο Κουρσκ 2