Κόσμος

Ο Γκάμπριελ θα είναι ο αντίπαλος της Μέρκελ

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Reuters, θα είναι ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές για την καγκελαρία τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση υποψηφιότητας του, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον στηρίξουν , όπως κάνουν πάντα με τους προέδρους τους. Ο ίδιος τηρεί “σιγή ιχθύος”.

Οι ως τώρα ενδοιασμοί του ίδιου να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα άσχημα αποτελέσματα του κόμματος του στις δημοσκοπήσεις – αλλά και του ίδιου προσωπικά. Παρ’ όλα αυτά, οι σημερινές πληροφορίες που θέλουν τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να έχει αποφασίσει ότι θα είναι αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ στις ερχόμενες εκλογές δεν αποτελούν εικασίες.

Μια τέτοια εξέλιξη επιβεβαιώνεται από εκτιμήσεις που φαίνεται να έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επίσης θεωρείται ως ένας πιθανός υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών. Σύμφωνα με το Spiegel ο κ. Σουλτς είχε δηλώσει πριν τα Χριστούγεννα σε κομματικούς του φίλους ότι δεν πιστεύει πως θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος του στις επόμενες εκλογές. Την πληροφορία αυτή ο Μάρτιν Σούλτς δεν την έχει διαψεύσει.

Πιθανώς την ερχόμενη Τρίτη να υπάρξουν νεότερα για αυτό το θέμα. Η ηγεσία του κόμματος θα συναντηθεί στο Ντίσελντορφ για να συζητήσει θέματα στρατηγικής σημασίας. Θα πρέπει να αναμένεται ότι σε αυτό τον κύκλο θα συζητηθεί και θα «δρομολογηθεί» το ζήτημα του υποψήφιου για την καγκελαρία.

Πάντως, το αργότερο τέλη Ιανουαρίου θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις επικείμενες εκλογές. Σε κλειστή συνεδρίαση το προεδρείο του κόμματος θα αποφασίσει για τον υποψήφιο τον οποίο θα προτείνει στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Πηγή: Reuters και DW

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιθανόν αλλοδαποί πίσω από την κινηματογραφική διάρρηξη στο Λούβρο, λένε οι αρχές - «Αποτύχαμε», σχολιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Δεν έχει αποδειχθεί επίσης αν πρόκειται για διαρρήκτες που κλήθηκαν να αδειάσουν το Galerie d’Apollon μετά από εντολή κάποιου συλλέκτη ή εγκληματικής οργάνωσης ώστε να κοσμήματα να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Λούβρο
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων