Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Ιρλανδός ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν εγκατέλειψε το κρησφύγετο του στο Ντουμπάι καθώς στενεύει ο κλοιός γύρω από την εγκληματική του οργάνωση

Ο Ιρλανδός ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν εγκατέλειψε το κρησφύγετο του στο Ντουμπάι καθώς στενεύει ο κλοιός γύρω από την εγκληματική του οργάνωση
Στη φωτογραφία ο Ντάνιελ Κίναχαν

Ο Ιρλανδός ναρκέμπορας ψάχνει πλέον απελπισμένα να βρει ένα ασφαλές μέρος σε άλλη χώρα.

Ο Ντάνιελ Κίναχαν έχει εγκαταλείψει το κρησφύγετό του στο Ντουμπάι και προσπαθεί μανιωδώς να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ασία.

Σύμφωνα με την Irish Mirror, ερευνητές πιστεύουν ότι ο 45χρονος ναρκέμπορας δραπέτευσε χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριo.

Εκτιμούν ότι ο ιρλανδός μαφιόζος ψάχνει απελπισμένα να βρει ένα ασφαλές μέρος σε άλλη χώρα μακριά από τους Αμερικανούς αστυνομικούς που συμμετέχουν σε μία τεράστια προσπάθεια διάλυσης της αυτοκρατορίας των ναρκωτικών του.

Πηγές ανέφεραν στην Irish Mirror ότι ο τελικός προορισμός του θα είναι πιθανότατα κάποια χώρα της κεντρικής Ασίας όπως το Καζακστάν.

Ο Κίναχαν έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις στο Καζακστάν και έχει αρκετές επαφές εκεί.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, «μπορεί να προσπαθεί να φτάσει στο Καζακστάν. Αλλά θα μπορούσε επίσης να πάει στην Άπω Ανατολή σε χώρες όπως η Μιανμάρ ή η Ταϊλάνδη. Είτε έτσι, είτε αλλιώς έχει τελειώσει με το Ντουμπάι και έχει φύγει».

Ο πατέρας του Κρίστυ και ο αδερφός του Κρίστοφερ έχουν επίσης εγκαταλείψει το Ντουμπάι μετά τις κυρώσεις του Απριλίου. Και οι τρεις έχουν κατονομαστεί ως διεθνείς εγκληματίες από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το οποίο τους έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις.

Τα περιουσιακά τους στοιχεία που συνδέονται με τις ΗΠΑ δεσμεύτηκαν και τους απαγορεύτηκε να πετούν με αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες – και στις εταιρείες που βρίσκονται στις ΗΠΑ επίσης απαγορεύτηκε να συναλλάσσονται μαζί τους οπουδήποτε στον κόσμο.

Λίγες εβδομάδες μετά από αυτή την κίνηση οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν πανομοιότυπες κυρώσεις εναντίον τους.

Ο ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν έχει υποστεί οικονομικές κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. (Φωτ. Irish Mirror)

Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία δεσμεύτηκαν και πλέον δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά – πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν ούτε να ψωνίσουνε στη χώρα.

Ο ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα στην Ιρλανδία και η ιρλανδική αστυνομία θέλει να τον ανακρίνει για τη δολοφονία του Γκάρι Χατς τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ισπανία – μια δολοφονία που πυροδότησε μια σύγκρουση που έχει αφήσει πίσω της 18 νεκρούς.

Οι αμερικανικές αρχές θέλουν επίσης να οδηγήσουν και τους τρεις στην αμερικανική δικαιοσύνη για αδικήματα περί ναρκωτικών.

Πηγές δήλωσαν ότι οι Κίναχαν θα έχουν την ίδια μοίρα με τον Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Joaquin El Chapo Guzman – που επί του παρόντος εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης σε ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Η Irish Mirror ανέφερε επίσης ότι το καρτέλ Κίναχαν καταρρέει υπό την πίεση της τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης που διεξάγεται εναντίον του.

Ο Ντάνιελ Κίναχαν σε συνάντηση με τον Πακιστανό υπουργό αθλητισμού Rai Taimur Khan Bhatti. (Φωτ. Twitter – RaiTaimoorPTI)

Το καρτέλ που εισάγει στην Ιρλανδία και τη Βρετανία ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ, έχει υποστεί τεράστιες απώλειες ανδρών, μετρητών και ναρκωτικών από την Ιρλανδική αστυνομία.

Πηγή: Irish Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις