Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

O Kάμερον τραβάει το σχοινί και ζητά ψηφοφορία για τον Γιούνκερ

O Kάμερον τραβάει το σχοινί και ζητά ψηφοφορία για τον Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να πραγματοποιήσουν μια “χωρίς προηγούμενο” ψηφοφορία για το διορισμό του μελλοντικού προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, με την ελπίδα να αποφύγει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ανακοίνωσαν πάντως σήμερα ότι θα στηρίξουν η Πολωνία και η Ισπανία.

“Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει με σαφήνεια ότι, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώξει να προχωρήσει στο διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να διεξαχθεί ψηφοφορία για το θέμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον.

Στη Βαρσοβία, ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η χώρα του θα υποστηρίξει τον Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, αν η υποψηφιότητά του τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία και βρισκόταν δίπλα στον Τουσκ κατά τη συνέντευξη Τύπου, είπε πως και η Ισπανία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιούνκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και η Ιταλία στο πλευρό του Γιούνκερ

Γαλλία: Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες στηρίζουν τον Γιουνκέρ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

“Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας – Πίνει κονιάκ για πρωινό!”

“Τραβάει το σχοινί” ο Κάμερον για την υποψηφιότητα Γιούνκερ – “Θα σας βάλω να ψηφίσετε!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε