Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας – Πίνει κονιάκ για πρωινό!”

“Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας – Πίνει κονιάκ για πρωινό!”

Ο “πόλεμος” της Βρετανίας κατά της υποψηφιότητας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν καλά κρατεί. Και παίρνει άλλες διαστάσεις μετά τις κατηγορίες πως ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είναι ένας μεθύστακας και μισός!

Το δημοσίευμα έρχεται από τη βρετανική Daily Mail, που επικαλούμενη Ευρωπαίο αξιωματούχο αναφέρει πως η γενικότερη… ιδέα που υπάρχει στις Βρυξέλλες για τον Γιούνκερ είναι πως… το πρωινό του είναι κονιάκ!

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν τον Γιούνκερ ακατάλληλο για την προεδρία της Κομισιόν – Ας ψηφίσουν οι Γερμανοί υπέρ του για να ξέρουμε σε ποιον θα ρίξουμε το φταίξιμο μετά – Βρετανός αξιωματούχος στη Daily Mail

Σύμφωνα με την Daily Mail, ανώτατη διπλωματική πηγή δήλωσε στη Mail της Κυριακής πως «ο κ. Γιούνκερ πίνει κονιάκ για πρωινό», ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν αναφορές πως «ήταν τύφλα στο μεθύσι και φέρθηκε χυδαία χρησιμοποιώντας τη λέξη fuck κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης».

«Αξιόπιστη γερμανική εφημερίδα έχει υποστηρίξει πως πίνει πολύ εδώ και χρόνια», συνεχίζει το δημοσίευμα και αναφέρει πως «κορυφαίος Ολλανδός πολιτικός (σ.σ. ο Ντάισελμπλουμ) τον έχει χαρακτηρίσει ξεροκέφαλο μεθύστακα».

«Ο Γιούνκερ και τα μεθύσια του είναι το χειρότερα φυλαγμένο μυστικό στις Βρυξέλλες», είπε στη Mail Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημειώνοντας πως πολιτικά και προσωπικά, ο Γιούνκερ είναι ακατάλληλος για την Κομισιόν.

Σύμφωνα και με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, άνθρωποι που τον ξέρουν καλά, αποκαλύπτουν αδυναμίες σχεδόν άγνωστες το ευρύ κοινό. Κατά άλλους, πάντως, το ότι ο Γιούνκερ έχει πρόβλημα με το ποτό, είναι κοινό μυστικό στο Λουξεμβούργο.

Τον Γιούνκερ έχει καρφώσει και ο διάδοχός του στην προεδρία του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ! Όταν ρωτήθηκε αν επιτρέπεται στις συνεδριάσεις το κάπνισμα και το ποτό είπε: «Πάντα απαγορευόταν. Μόνο πρώην πρόεδρος δεν συμμορφωνόταν»

Το πρόβλημα του Γιούνκερ με το ποτό ήρθε στην επιφάνεια πέρυσι, όταν διέρρευσε η έκθεση ενός πρώην πράκτορα του Λουξεμβούργου, του Andre Kemmer, ο οποίος περιέγραψε μια οργισμένη συνάντηση του τότε πρωθυπουργού με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Marco Mille.

«Χωρίς καμία εισαγωγή άρχισε να λέει στον Mille: “Γ@@@@ όπου, όποιον κι όποτε θέλω, το καταλαβαίνεις; Θα μπορούσες κι εσύ αλλά δεν μπορείς ούτε αυτό να κάνεις!”», έγραφε στην έκθεσή του ο Kemmer και σημείωνε πως αυτή η συμπεριφορά του Γιούνκερ συνεχίστηκε για πέντε λεπτά, αλλά για ηθικούς λόγους, δεν θέλησε να περιγράψει περισσότερα.

Κάθε φορά που ακούει τις φήμες αυτές, ο Γιούνκερ γίνεται έξαλλος. «Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό! Αφήστε με ήσυχο, δεν έχω προβλήματα υγείας. Το βρίσκω προσβλητικό να πρέπει συνεχώς να αντιμετωπίζω φήμες που δεν είναι αλήθεια», έχει πει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοκουμέντα ναζισμού – Μιχαλολιάκος και Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SS

ΗΠΑ – Πορτογαλία 2-2: Χτύπημα στο 95’ και δικαιίωμα στην ελπίδα

Γαλλία: Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες στηρίζουν τον Γιουνκέρ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Και η Ιταλία στο πλευρό του Γιούνκερ

“Φουντώνει” η κόντρα Μέρκελ – Κάμερον για την υποψηφιότητα Γιούνκερ

Οι όροι του Κάμερον για να δεχθεί τον Γιούνκερ ως πρόεδρο της Κομισιόν

Έξαλλη η Μέρκελ με τον Κάμερον: Μη μ’ απειλείς εμένα για τον Γιούνκερ!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε