Κόσμος

Ο κυκλώνας Ερνέστο χτύπησε τις Βερμούδες προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Ο κυκλώνας Ερνέστο προκάλεσε διακοπές ηλεκτροδότησης, ξερίζωσε δέντρα και πλημμύρισε περιοχές των Βερμούδων, αλλά τα χειρότερα για αυτό το βρετανικό αρχιπέλαγος του Ατλαντικού αποφεύχθηκαν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που έκαναν χθες Σάββατο μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

Εξασθενημένος σε κυκλώνα Κατηγορίας 1 (στην πενταβάθμια κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον), ο Ερνέστο έπληξε τις Βερμούδες με ισχυρούς ανέμους και κύματα 10 μέτρων, αφήνοντας χωρίς ρεύμα το 71% των κατοίκων.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι δεν υπήρξαν κλήσεις για βοήθεια λόγω μείζονος συμβάντος ή καταστροφής περιουσίας. Οι κλήσεις που δεχθήκαμε το προηγούμενο εξάωρο αφορούσαν κυρίως πλημμύρες», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Λίντον Ρέινορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ (National Weather Service / NWS) ανέφερε ότι ο κυκλώνας Ερνέστο κατευθύνεται βόρεια-βορειοανατολικά και βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας. Τη Δευτέρα, προβλέπεται να προσεγγίσει τη Νέα Γη στον Καναδά.

Η μέγιστη ένταση των ανέμων υπολογίζεται σε περίπου 120 χλμ/ώρα για το επόμενο 48ωρο, αλλά κατόπιν θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με την NWS.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κεντροδεξιά του Λουίς Μοντενέγκρο παραμένει στην εξουσία στην Πορτογαλία - Πανηγυρίζει η ακροδεξιά για την αύξηση των ποσοστών της
Η συμπολίτευση θα καταλάβει 89 έδρες από το σύνολο των 230 της πορτογαλικής εθνικής αντιπροσωπείας, πολύ λιγότερες από τις 116 που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία.
Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Λουίς Μοντενέγκρο μετά τις εκλογές στην Πορτογαλία
1
«Ο Τζο Μπάιντεν θα παλέψει τον καρκίνο με αποφασιστικότητα» λέει ο Ομπάμα – «Θλίβομαι» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ
Μπαράκ Ομπάμα, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν τη θλίψη τους μετά την είδηση ότι ο Μπάιντεν διαγνώσθηκε με επιθετικής μορφής καρκίνο στον προστάτη με μετάσταση στα οστά
Ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν 15