Κόσμος

Ο κυκλώνας Τόμας απειλεί την ανατολική Καραϊβική

Η τροπική καταιγίδα Τόμας ενισχύθηκε σε κυκλώνα και κατευθύνεται στην ανατολική πλευρά της Καραϊβικής.

Σε κυκλώνα της κατηγορίας 1 ενισχύθηκε η τροπική καταιγίδα Τόμας που προκάλεσε ζημιές και διακοπές στην ηλεκτροδότηση στα νησιά Μπαρμπάντος.

Ο κυκλώνας συνεχίζει την πορεία του προς στην ανατολική πλευρά της Καραϊβικής, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Ο κατηγορίας 1 κυκλώνας Τόμας στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, είναι ο 12ος της περιόδου των κυκλώνων που πλήττει τον Ατλαντικό φέτος. Συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα οι οποίοι, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, θα ενισχυθούν στις επόμενες 48 ώρες.

Ο κυκλώνας Τόμας κινείται σε έναν άξονα Δύση-Βορράς-Δύση με ταχύτητα 24 χλμ. την ώρα. Αναμένεται να προκαλέσει βροχοπτώσεις, οι οποίες σε ορισμένα μέρη θα είναι ισχυρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Σε τυφώνα αναβαθμίστηκε η τροπική καταιγίδα Σάρι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ
Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ σε αρκετά έγγραφα για εγγυήσεις ασφαλείας και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Το Κίεβο έχει ζητήσει ισχυρές εγγυήσεις από τους συμμάχους για να αποτρέψουν μία ακόμη ρωσική εισβολή έπειτα από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι