Κόσμος

Ο Λαβρόφ “επέστρεψε” την πατάτα στον Κέρι! Το σίριαλ συνεχίζεται…

Ενάμιση χρόνο μετά την κίνηση του Τζον Κέρι να προσφέρει πατάτες στον Σεργκέι Λαβρόφ στο Άνταχο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανταπέδωσε το δώρο στον αμερικανό ομόλογό του, συνεχίζοντας το... σίριαλ της “διπλωματίας της πατάτας”.

Υποδεχόμενος σήμερα τον Κέρι στο Σότσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κρατούσε δύο καλάθια, το ένα περιείχε ντομάτες και το άλλο πατάτες, που τα προσέφερε στον Τζον Κέρι. Όπως επίσης και ένα μπλουζάκι αφιερωμένο στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Οι πατάτες αυτές, παραγωγής του Κρασνοντάρ, θυμίζουν τις πατάτες από το Άινταχο των ΗΠΑ που προσέφερε ο Τζον Κέρι στον Σεργκέι Λαβρόφ τον Ιανουάριο του 2014, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είχε εκμυστηρευθεί εκείνη την εποχή ότι αυτές οι πατάτες, τις οποίες θυμόταν από την εποχή που διέμενε στη Νέα Υόρκη υπό την ιδιότητα του πρεσβευτή της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, του έλειπαν.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι προσέφερε στον Ρώσο ομόλογό του μία συλλογή από πρωτοσέλιδα του ρωσικού Τύπου τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική δυναμική των ρωσοαμερικανικών σχέσεων» και ένα «δερμάτινο καφέ χαρτοφύλακα που έμοιαζε με εκείνο που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έχει μαζί του σε κάθε του ταξίδι» σύμφωνα με μία εκπρόσωπο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο ήλιος λάμπει στο Σότσι» επιβεβαίωσε μία εκπρόσωπος Τύπου του Λαβρόφ ενώ δημοσίευσε στιγμιότυπα από την ανταλλαγή των δώρων στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Με την φράση αυτή περιέγραφε το θερμό κλίμα αυτής της επίσκεψης, της πρώτης ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου από τις ΗΠΑ στη Ρωσία μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ μετέβη στο σημείο της συνάντησης με μία εντυπωσιακή λευκή GAZ Podeda. To αυτοκίνητο αυτό, το όνομα του οποίου σημαίνει «Νίκη», είναι το πρώτο μοντέλο που παρήχθη από εργοστάσιο της Σοβιετικής Ένωσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1946.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
15