Κόσμος

Ο Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ο Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Ουάσινγκτον, παραμονή Χριστουγέννων. Είχε μπει τη Δευτέρα (24/12/24) με πυρετό και άλλα συμπτώματα γρίπης, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του 78χρονου πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η οικογένειά του εκφράζουν «βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την εξαιρετική περίθαλψη» στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τζόρτζταουν στην Ουάσινγκτον, ενώ δηλώνουν «συγκινημένοι από τα στοργικά μηνύματα και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση», ανέφερε ο Άνχελ Ουρένια, υποδιευθυντής του γραφείου του Κλίντον, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ο Μπιλ Κλίντον έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας στο παρελθόν. Το 2004 είχε κάνει τετραπλό bypass (σ.σ. χειρουργική επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης) και έξι χρόνια αργότερα σε αγγειοπλαστική. Το 2021 χρειάστηκε να νοσηλευτεί όταν υπέστη ουρολοίμωξη που εξελίχθηκε σε σηψαιμία.

Οι δυο διαδοχικές θητείες του στον Λευκό Οίκο (1993-2001) χαρακτηρίστηκαν από οικονομική ευημερία για τις ΗΠΑ, αλλά αμαυρώθηκαν από σκάνδαλα, όπως η διαβόητη υπόθεση Μόνικα Λιουίνσκι.

Είχε αξιόλογη παρουσία στην αμερικανική δημόσια ζωή μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, χάρη σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες του ιδρύματός του ή αναλαμβάνοντας διπλωματικές αποστολές υψηλού επιπέδου, ωστόσο βρισκόταν ολοένα και περισσότερο στη σκιά της συζύγου του.

Η Χίλαρι Κλίντον ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και το 2016 διεκδίκησε την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
16
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρωτοβουλία Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας για συνομιλίες με Ιράν - 10 νεκροί στο Ισραήλ πάνω από 200 τραυματίες
Το Ιράν χτύπησε πολλές κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ισοπεδώνοντας κτίρια - Ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ - Το Τελ Αβίβ στόχευσε σε εγκαταστάσεις πυρηνικών στο Ιράν
Διασώστες βγάζουν από κατεστραμμένα κτίρια γυναίκες
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
11