Κόσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον στηρίζει την εξουσία της αστυνομίας – Μεγαλώνει και τις φυλακές

Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον. Δηλώνει τη στήριξή του στην αστυνομία, επικροτεί τους ελέγχους που κάνουν, ενώ θα μεγαλώσει και τις φυλακές.

Στο… πλευρό της αστυνομίας στέκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Της έδωσε τη στήριξη του να προβαίνει σε ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων και σε σωματικές έρευνες, ενώ δεσμεύτηκε να αυξήσει κατά 10.000 τη χωρητικότητα των βρετανικών φυλακών.

«…Ανακοινώνω σήμερα ότι σε όλες τις 43 αστυνομικές αρχές στην Αγγλία και την Ουαλία, καταστούμε σαφές ότι η αστυνομία μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων και σωματικές έρευνες», έγραψε ο Τζόνσον στην κυριακάτικη έκδοση της Mail, σημειώνοντας ότι αυτό το μέτρο είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Σαγίντ Τζαβίντ συμφώνησε στη χορήγηση μέχρι και 2,5 δισεκ. λιρών για την αύξηση κατά 10.000 της χωρητικότητας των φυλακών.

Παράλληλα επέμεινε σε νομοθεσίες για επιβολή αυστηρότερων ποινών σε «δράστες σοβαρών σεξουαλικών και βίαιων εγκλημάτων», καθώς και σε όσους κουβαλούν μαχαίρια.

«Ναι, βραχυπρόθεσμα, αυτό θα επιφέρει περισσότερη πίεση στις φυλακές μας, και για αυτό το λόγο σήμερα, ανακοινώνω ότι αυξάνουμε κατά 10.000 τη χωρητικότητα των φυλακών μας», έγραψε στη στήλη του ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η σταρ του TikTok που εκτελέστηκε δημοσίως από την Αλ Κάιντα στο Μαλί μπροστά στην οικογένειά της
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ, με 90.000 ακολούθους στο TikTok, οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία και εκτελέστηκε με μια σφαίρα, στις 7 Νοεμβρίου. Την κατηγορούσαν για συνεργασία με τον στρατό
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ
Η Ντέμπορα Τέρνες απάντησε στον Τραμπ: Το BBC δεν είναι μεροληπτικό, είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο
Η Ντέμπορα Τέρνες, η διευθύνουσα σύμβουλος ειδήσεων του βρετανικού δικτύου που παραιτήθηκε για το μοντάζ στην ομιλία Τραμπ, υπερασπίστηκε το BBC και τους ανθρώπους του
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες
«Σεισμός» στο BBC μετά τις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή και της CEO ειδήσεων για μοντάζ στον Τραμπ – Ο πολιτικός αντίκτυπος και τι ακολουθεί
Το BBC κατηγορείται για επιλεκτικό μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ ώστε να φαίνεται ότι ενθάρρυνε την επίθεση στο Καπιτώλιο - Αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη
Logo του BBC
12
Ο αλ Σάρα συναντά σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ: Από την Αλ Κάιντα στον Λευκό Οίκο
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι το πρώην μέλος της αλ Κάιντα δεν θεωρείται πλέον «ειδικά χαρακτηρισμένος παγκόσμιος τρομοκράτης»
Ο Αλ Σάρα με τον Τραμπ υπό το βλέμμα του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν