Κόσμος

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τραμπ για την στήριξη – «Έκπληξη αν δεν συμμετέχουν στις επιθέσεις»

Ισραηλινοί αξιωματούχοι προεξοφλούν πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν ενεργά στη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξή του στην «υπεράσπιση των ισραηλινών αιθέρων», σε δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης (18/06/2025).

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έναν σπουδαίο φίλο του κράτους του Ισραήλ», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Τον ευχαριστώ που στέκεται στο πλευρό μας και τον ευχαριστώ για την υποστήριξη που μας παρέχουν οι ΗΠΑ στην υπεράσπιση των ισραηλινών αιθέρων», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, ισραηλινοί αξιωματούχοι προεξοφλούν πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν ενεργά στη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

«Θα μας προκαλούσε μεγάλη έκπληξη εάν οι Αμερικανοί δεν συμμετάσχουν στις επιθέσεις. Εκτιμούμε πως το ερώτημα δεν είναι “εάν” αλλά “πότε”», ανέφεραν δύο αξιωματούχοι που επικαλείται το ισραηλινό Channel 12.

Σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση Kan, που επικαλείται επίσης ισραηλινό αξιωματούχο, η Ουάσινγκτον αναμένεται να εμπλακεί στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν για να βοηθήσει το Ισραήλ να καταστρέψει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Η αμερικανική εμπλοκή θα συντόμευε τη διάρκεια του πολέμου», ισχυρίζεται ο αξιωματούχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνομιλίες χωρίς τον Τραμπ θέλει ο Μακρόν για την Ουκρανία: «Η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη»
Ζήτησε και πάλι να μην «εκχωρηθεί» ο διάλογος αυτός στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν από την πλευρά τους επαναλάβει τις συνομιλίες με τη Μόσχα μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, πριν από ένα χρόνο
Ο Εμανουέλ Μακρόν