Κόσμος

Ο Νετανιάχου υπόσχεται αντίποινα μετά την ομοβροντία πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν: «Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»

«Οι τρομοκράτες τύραννοι του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους στο νοσοκομείο Soroka στη Μπιρσίβα και σε έναν άμαχο πληθυσμό στο κέντρο της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Σκληρή απάντηση στην νέα επίθεση που εξαπέλυσε νωρίς το πρωί σήμερα (19.06.2025) το Ιράν, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποσχέθηκε πως το Ιράν θα πληρώσει ακριβά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά διαφόρων πόλεων του Ισραήλ.

Σε άλλο σημείο αποκάλεσε τους Ιρανούς «τύραννους».

«Σήμερα το πρωί, οι τρομοκράτες τύραννοι του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους στο νοσοκομείο Soroka στη Μπιρσίβα και σε έναν άμαχο πληθυσμό στο κέντρο της χώρας. Θα κάνουμε τους τυράννους της Τεχεράνης να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», έγραψε ο Νετανιάχου στην ανάρτησή του.

anartisi netaniaxou

Από τη σημερινή επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με τουλάχιστον 20 βαλλιστικούς πυραύλους, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, οι 3 από αυτοί σοβαρά, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα.

Πέρα από αυτό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια, δημόσιους χώρους και αυτοκίνητα. Ο στρατός του Ιράν βομβάρδισε και το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νότιου τμήματος του Ισραήλ, το Σορόκο, στο οποίο προκλήθηκε επίσης σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς καθώς κάποιοι από τους ορόφους του είχαν εκκενωθεί μόλις την Τετάρτη.

Στο μεταξύ η Ισραηλινή υφυπουργός Εξωτερικών Σαρέν Χασκέλ χαρακτήρισε την ιρανική επίθεση εναντίον του Soroka «σκόπιμη» και «εγκληματική».

«Το Ιράν μόλις έπληξε το νοσοκομείο Soroka στη Μπερσέβα με βαλλιστικό πύραυλο. Όχι μια στρατιωτική βάση. Ένα νοσοκομείο. Πρόκειται για το βασικό ιατρικό κέντρο όλης της περιοχής της Νεγκέβ στο Ισραήλ. Σκόπιμο. Εγκληματικό. Πολιτικός στόχος. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει», έγραψε η Χασκέλ στο Χ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Πώς η αλλαγή τακτικής ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2