Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ «ανοιχτός» για πρόσκληση του Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Ρωσίας στην Αλάσκα

Στον Λευκό Οίκο συζητείται το ενδεχόμενο να καλέσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο στην Αλάσκα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται «ανοιχτός» στη συζήτηση να καλέσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Μία από τις πηγές τόνισε χαρακτηριστικά ότι «συζητείται» το σενάριο, ωστόσο τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει επί του παρόντος μια διμερή συνάντηση μεταξύ Βλάντιμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσκληθεί και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το NBC σημειώνει ότι, ακόμη κι αν δεν υπάρξει πλήρης τριμερής σύνοδος, ο Ζελένσκι ενδέχεται να παραστεί με κάποιον τρόπο στις εργασίες της συνόδου. Το ενδιαφέρον για μια τέτοια συνάντηση είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς σημάδια άμεσης αποκλιμάκωσης.

Η συνάντηση κορυφής στην Αλάσκα έχει προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου, με τον ίδιο τον Τραμπ να την έχει ανακοινώσει, χαρακτηρίζοντάς την «μια σημαντική ευκαιρία για διάλογο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο κατάληψης της Γάζας απειλεί να στραφεί κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήλπιζε ότι η απόφαση να καταλάβει τη Γάζα θα του έδινε μια ανάσα, όμως αυτή η κίνηση μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Haaretz
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Φωτογραφία αρχείου ΑΡ / Denes Erdos
Κοινό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν: «Η πορεία προς την ειρήνη δεν αποφασίζεται χωρίς την Ουκρανία»
«Μόνο μία προσέγγιση που συνδυάζει υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος», ανέφεραν
Κιρ Στάρμερ 10
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα