Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της κατάθεσης του Πενς για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έφεση κατά της εντολής δικαστή στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, να καταθέσει στην υπόθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο άσκησε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ειδικός εισαγγελέας εξετάζει τα γεγονότα γύρω από την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και έχει καλέσει για κατάθεση τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τον Μάικ Πενς.

Ο ίδιος ο Μάικ Πενς είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε σκοπό να ασκήσει έφεση στην εντολή του δικαστή να καταθέσει ενώπιον της ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων για τις συζητήσεις που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο, η εντολή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και άσκησε έφεση κατά της εντολής του δικαστή στον Μάικ Πενς. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει μια σειρά κατηγοριών για πληρωμές που έκανε πριν από τις εκλογές του 2016 ώστε να μην βγουν στη δημοσιότητα ιστορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα του.

Η έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο δικαστής είχε αποφανθεί πως ο Πενς μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. 

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, τον οποίο διόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τον Νοέμβριο για να χειριστεί τις έρευνες σε βάρος του Τραμπ, παρουσιάζει τα αποδεικτικά στοιχεία του σε πολλές Επιτροπές Ενόρκων.

Τα βασικά ερωτήματα είναι κατά πόσο ο Τραμπ παρενέβη στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά την ήττα του στις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν και η απόκρυψη εγγράφων, τα οποία μετέφερε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 14
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν