Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της κατάθεσης του Πενς για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της κατάθεσης του Πενς για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Έφεση κατά της εντολής δικαστή στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, να καταθέσει στην υπόθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο άσκησε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ειδικός εισαγγελέας εξετάζει τα γεγονότα γύρω από την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και έχει καλέσει για κατάθεση τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τον Μάικ Πενς.

Ο ίδιος ο Μάικ Πενς είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε σκοπό να ασκήσει έφεση στην εντολή του δικαστή να καταθέσει ενώπιον της ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων για τις συζητήσεις που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο, η εντολή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και άσκησε έφεση κατά της εντολής του δικαστή στον Μάικ Πενς. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει μια σειρά κατηγοριών για πληρωμές που έκανε πριν από τις εκλογές του 2016 ώστε να μην βγουν στη δημοσιότητα ιστορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα του.

Η έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο δικαστής είχε αποφανθεί πως ο Πενς μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. 

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, τον οποίο διόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τον Νοέμβριο για να χειριστεί τις έρευνες σε βάρος του Τραμπ, παρουσιάζει τα αποδεικτικά στοιχεία του σε πολλές Επιτροπές Ενόρκων.

Τα βασικά ερωτήματα είναι κατά πόσο ο Τραμπ παρενέβη στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά την ήττα του στις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν και η απόκρυψη εγγράφων, τα οποία μετέφερε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις